Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radlice Radlice

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 738 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny113,75 g
Tuky97,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,25 g
Sacharidy9,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a osolíme. Mleté maso okořeníme a smícháme s brambory. Rovnoměrně poklademe na vymazaný pekáč, udusáme, přelijeme šlehačkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 - 250°C asi 45 minut.

Zveřejněno 18. 1. 2011

Poznámka autorky Radlice

Směs je lepší posypat nastrouhaným sýrem až v závěru dopékání - pak není tolik upečený a lépe se roztéká.

Kdo by měl rád naopak křupku, může sýr smíchat s trochou strouhanky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9VA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9VA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobré a rychlé. Akorát jsem použila směs na mletá masa a udělala jsem chybu, bylo tam extrémně moc pepře.

Já sem si jen hovězí mleté připravila na cibulce do zatahnuti a pak k bramboram a super mnamka

Skvělé a velmi jednoduché jídlo :yes: Jen to příště budu péct přímo k obědu ne dopředu, jinak chodím ujídat :-8
V jednoduchosti je krása :)

určitě vyzkouším vypadá to luxusně a jednuduše,my mužeme brambory na všechny zpusoby dávám 1 bodík :-p

jestli jsem to dobře pochopila, tak mletý maso je syrový zamíchaný s bramborama.Pak vše do trouby a je to. Tak to je rychlý. Ukládám k vyzkoušení:yes:

Zapékané brambory na různý způsob jsou u nás oblíbené, takže jsem včera vyzkoušela i Tvůj recept...bylo to:-p:-p přidala jsem pár foteček a:yes:+4

Taky peču. Jsou jednoduché a výborné. Zkuste někdy se syrovou sekanou, taky vynikající.:-K:yes::yes:

Dělám také, je to moc dobré. Jen já dávám brambory, maso, papriku, vařené vejce na kolečka a zase brambory. Pak zaleji vejci se šlehačkou.:yes::yes:

Určitě vyzkouším;-),máme takové zapékačky velmi rádi:yes:

Radlice:-), velmi podobné jídlo jsem už dělala (měla jsem trošku koření navíc) a bylo super:-p. Děkuju za připomenutí - zase ho brzy udělám:-).

Omlouvám se, že není žádná fotka, snědlo se to dřív než sem to stačila zdokumentovat :-)) Ale dodám co nejdříve ;-)

Tématické fráze:
zapečené brambory se sekanou, zapečené brambory s mletým masem, jednoduchá jídla k obědu, jednoduché recepty z brambor, jednoduché recepty k obědu, jednoducha jidla z brambor, jednoduché recepty z mletého masa, jednoduché jídlo, zapečený brambory s mletým masem, jednoduchá jídla, zapečená jídla, jednoduche jidlo z brambor, zapékané brambory se sekanou, zapecene brambory s masem, jidlo s mletym masem, brambory s mletým masem zapečené, zapecene brambory s mletym, jednoduché jídlo k obědu, zapecene brambory, recepty na zapečená jídla

Suroviny:
brambory, maso mleté, smetana ke šlehání, sýr eidam, koření grilovací, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu