

Hejk s křenovou omáčkou
Suroviny
- mořská štika (počet porcí zvolíme podle osob)
- čerstvý rozmarýn a bazalka
- bylinkové koření na ryby ( používám Kabajaki od Antonína)
- citronový pepř
- olivový olej a máslo
- sůl
- Na omáčku:
- 1 žloutek
- 100 ml smetany
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 2 kávové lžičky strouhaného křenu nebo krenexu
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř.
Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme.
Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem.
Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme.
Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout.
Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hejk s křenovou omáčkou
-
Moc všem děkuji za komentíky
-
Teda rybka vypadá parádně
Sakriš,děláš mi chutě
+14
-
Nádherná rybička jen jsem polkla
+13
-
JAKO VŽDY PARÁDA
-
Děláš mi chutě
-
Jo, hejci, to bývala nejlevnější ryba kdysi, ale je nyní málo vidět, znám ji dobře, kdysi jsem ji dělávala dětem týdně, takže znám, jak chutná, s omáčkou jsme ji ale nedělali
-
1974andrea:
ta tu není.. tedy ta Hyper..
-
1974andrea: jooo, tak to sorry, jasný, my jsme jen super....ahááá
-
spagetka:No jo, ale my jsme hyper
-
1974andrea:kecunkáš, u nás je v Albíku neměli
, ach jooo, budu muset kamarádce vynadat, ať to líp sleduje
, no a ještě mi pošli to koření, jo? To bude vše
-
1974andrea: díky moc za tip.. mám tam ( do Alberta ) v plánu jít ve středu
-
rebeka: Dneska jsem je shodou náhod viděla v Albert, až na ně někde narazíš, tak je vyzkoušej
-
Krásný recept
-
1974andrea:
tak taková tu nemamo... já si napřed myslela, že je to řepa
ty jsi prostě tornádo.. super
-
Mňam, přesně podle mého gusta