Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 355 kJ / 4 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,05 g |
Tuky | 223,21 g |
Vláknina | 32,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 453,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku zmiešame s cukrom, pridáme mletý mak a škoricu, vajce a zmäknutú Heru. Vymiesime cesto a dáme ho do chladničky na aspoň 1 hod odpočinúť.
Krok 2: Z cesta odoberáme malé kúsočky, z ktorých vygúľame miniguľôčky s priemerom 1-1,5 cm. Ukladáme ich na plech na pečiaci papier vždy 3 tesne k sebe, ako lupienky kvetinky, nestláčame, len položíme na dotyk.
Krok 3: Navrch každej trojice do stredu zľahka položíme lentilku.
Krok 4: Pečieme na 170 °C asi 6-8 minút. Kontrolujeme, na makovom ceste nevidieť tak dobre zafarbenie.
Krok 5: Upečené necháme vychladnúť.
Zveřejněno 12. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové kvítky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Q35
Moje poznámka
Makové kvítky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Q35
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 8 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 10 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 10 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mák mletý,
skořice,
tuk hera,
vejce,
lentilky
Komentáře (2)