Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová buchta s Margotkou

Tato skvělá buchta je velmi jednoduchá, a přesto má vše, co dobrý dezert potřebuje - lehké kakaové těsto s kousky kokosu, bohatou tvarohovou náplň s nádechem vanilky a na závěr čokoládu s nezaměnitelnou chutí tyčinky Margot.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miicek

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hluboký plech 30 x 40 cm, 1 hrnek = 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 560 kJ /
6 109 kcal
Bílkoviny91,26 g
Tuky225,67 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 605 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy920,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto vyšleháme 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko, olej a zamícháme. V další misce smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a kakaem tak, aby nezůstaly hrudky a přimícháme do mokré směsi. Krok 2: Vymažeme hluboký plech máslem a vysypeme kokosem (buchta je potom chutnější) a těsto vlijeme na plech. Krok 3: Na náplň vyklopíme do misky tvarohy, cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek. Důkladně vyšleháme, aby opět nebyly hrudky a nalijeme na těsto. Je lepší tvarohovou náplň vylít systematicky, aby se na buchtě po upečení vytvořily kopečky (viz obrázek). Krok 4: Nakonec posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot (nahrubo) a pečeme asi 25 minut při 170°C (při zatřepání by se tvarohová směs neměla třepat).

TIP: Jak skladovat vejce

TIP: Inspirace na dezerty z Margot tyčinky

Zveřejněno 17. 6. 2017

Poznámka autorky Miicek

Místo vanilkového pudingu můžeme použít i kokosový puding.

Kdo by chtěl mít na buchtě více Margotky, může použít i dvě, ale jedna bohatě stačí.

Doporučuji dát před strouháním Margotku do ledničky, aby se s ní lépe pracovalo.

Pro odlehčení lze použít i tvaroh polotučný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová buchta s Margotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7xXj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová buchta s Margotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7xXj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Upečeno a je to dobrá buchta, já do tvarohu přidala kandovanou citronovou kůru at je to zajimavější a buchta je vláčná, měkká, vůbec není suchá. ;-)

Jednoduchá a chutná. Děkuji za recept.

Stejný dělám, ale místo Margotky dávám na tvaroh rybíz ( i z mrazáku) a je to moc dobré.

Naprosto dokonale vyvážená chuť. I přesto, že mi většinově tvarohové buchty moc nesedí, tato je naprostou výjimkou. Delicious!

Prosím, do náplne sa nepridáva aj mlieko?

magdalenka: Ne, do náplně se mléko nepřidává :-) když se tvarohy rozmíchají, zřídnou :-)

Tématické fráze:
tvarohová buchta, buchta s tvarohem, buchta z margotky na plech s polevou, margot buchta s tvarohem, buchta z margotky, margotkova buchta, buchta s tvarohem a margotkou, buchta margot s tvarohem, tvarohová buchta mokrá, buchta s margotkou, margotkova buchta s tvarohem, tvarohové buchty, margotková buchta hrnková, margot řezy s tvarohem, tvarohová buchta sypaná margotkou, recept na tvarohovou buchtu, tvarohovy kolač s margotkou, mokrá tvarohová buchta, buchty s tvarohem, tvarohová buchta recept

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, mléko, olej, cukr krupice, cukr vanilkový, kypřící prášek, kakao, tvaroh ve vaničce, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, čokoláda margot

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu