Rychlá ovesná kaše
Připravte si rychlou snídani z ovesných vloček a mléka. Přizpůsobit ji můžete podle vlastních chutí, kaši lze osladit medem a ozdobit ovocem či oříšky, nebo podávat naslano dochucenou sýrem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 340 kJ / 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,10 g |
| Tuky | 7,15 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 46,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme ovesné vločky s mlékem.
Krok 2: Za stálého míchání vaříme na mírném ohni.
Krok 3: Kaši vaříme do námi požadované konzistence.
Krok 4: Kaši přelijeme na talíř a dozdobíme oříšky či ovocem dle chuti. Je dobré přidat med, kaše sama o sobě sladká není. Můžeme vyzkoušet i slanou variantu, například se sýrem.
Zveřejněno 25. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBNGW
Moje poznámka
Rychlá ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBNGW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 14 minutami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 16 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
Luentynka před 37 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 39 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 2 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 10 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 11 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 11 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 12 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 13 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné jemné,
mléko,
med,
oříšky,
ovoce
Komentáře (5)
A jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií? Alergie je onemocnění, kdy naše tělo na vcelku neškodnou látku reaguje agresivně. Následky styku s takovouto látkou se projevují různě - od vyrážky až po stavy, kdy může být člověk ohrožen na životě.