Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané palačinky se špenátem

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

12. 5. 2023 08:30

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 182 kJ / 1 956 kcal
Bílkoviny103,16 g
Tuky46,74 g
Vláknina27,14 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 810 mg
Sůl2,39 g
Sacharidy269,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Špenát je nejlépe použít čerstvý listový, ale i mražený není špatný. Špenátové pyré beru jako poslední možnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 5. 2023 10:06

Krásná prezentace dobrého jídla:yes::-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 5. 2023 07:00

veda_prochazi_zaludkem: :-) pěkně vysvětleno :yes::-K

veda_prochazi_zaludkem veda_prochazi_zaludkem

12. 5. 2023 16:40

Proč se vlastně dává do špenátu mléko? :-)
Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, která může dělat v našem těle pěknou neplechu. Reaguje totiž velmi ráda s vápníkem za vzniku šťavelanu vápenatého, se kterým si naše tělo moc neví rady - způsobuje ledvinové kameny.
V české kuchyni na to ale máme jednoduchý lék: při úpravě špenátu používáme mléko, které je zdrojem vápníku. Kyselina šťavelová se tak “požere” s tímhle vápníkem, vápník v našem těle nechá na pokoji a všichni jsou šťastní. :-8
A proto: DYCKY MLÍKO! :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mléko, vejce, olej, cibule, špenát listový, vejce, česnek, mléko, klobása, parmazán, sůl

TopRecepty.cz

Zapékané palačinky se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBN0Q