Zapékané palačinky se špenátem
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte špenátovou směsí, do které můžete přidat také klobásu, a pak je zapečte dozlatova v troubě.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 182 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,16 g |
Tuky | 46,74 g |
Vláknina | 27,14 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 269,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špenát je nejlépe použít čerstvý listový, ale i mražený není špatný. Špenátové pyré beru jako poslední možnost.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2023 11:06
13. 5. 2023 08:00
12. 5. 2023 17:40
Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, která může dělat v našem těle pěknou neplechu. Reaguje totiž velmi ráda s vápníkem za vzniku šťavelanu vápenatého, se kterým si naše tělo moc neví rady - způsobuje ledvinové kameny.
V české kuchyni na to ale máme jednoduchý lék: při úpravě špenátu používáme mléko, které je zdrojem vápníku. Kyselina šťavelová se tak “požere” s tímhle vápníkem, vápník v našem těle nechá na pokoji a všichni jsou šťastní.
A proto: DYCKY MLÍKO!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 47 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 6 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mléko, vejce, olej, cibule, špenát listový, vejce, česnek, mléko, klobása, parmazán, sůl
Zapékané palačinky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBN0Q
3 názory