Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový chlebíček s čokoládou a ořechy

Hojnost cuket na zahrádce nás nutí hledat způsoby jejich využití. Sladké pečení je jednou z mnoha možností. Pečení v chlebíčkové formě je jednoduché na manipulaci i při krájení jednotlivých porcí.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

chlebíčková forma 30 x 12 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 880 kJ /
2 600 kcal
Bílkoviny33,31 g
Tuky183,82 g
Vláknina16,85 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 350 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy195,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hořkou čokoládu a oříšky nasekáme na kousky. Cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva smícháme a prosejeme do mísy. Vmícháme ještě oba dva cukry, čokoládu a oříšky. Krok 3: Přidáme cuketu, vejce, olej a postupně mléko dle potřeby. Vše smícháme nebo velice krátce prošleháme ručním šlehačem. Mělo by vzniknout středně husté těsto. Krok 4: Vymazanou a moukou vysypanou chlebíčkovou formu naplníme těstem. Místo vymazávání můžeme použít papír na pečení. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40-45 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení formu vyjmeme z trouby. Chlebíček necháme mírně zchladnout a vyklopíme ho na mřížku. Krok 6: Krájíme po úplném vychladnutí, ideálně pilkovým, zoubkovaným nožem. Povrch můžeme pocukrovat.

TIP: Oblíbené moučníky s cuketou

Zveřejněno 7. 9. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem - mírně poupraveno.

V původním receptu bylo 100 g hořké čokolády a nasekanými oříšky se sypal pouze povrch chlebíčku před pečením a nebylo tam vůbec mléko. Záleží taky, kolik tekutiny uvolní cuketa. Takže podle potřeby, případně vůbec.

Místo lískových oříšků půjdou použít i vlašské, případně nesolené burské oříšky.

Do těsta se může přidat malinko rumového aroma nebo místo části mléka přidat tuzemák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VEqB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VEqB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Merylas: Tohle je pro mne TOP!! 😋 Jsem moc ráda, že jsem na něj narazila. 😃🙏

Moanka: Já zase moc děkuji za vyzkoušení a přidané foto. :-* Jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Moc děkuji za opravdu velmi chutný čoko chlebík. 😋 Ještě jsem jej polila polevou z čokolády 85%. Je fakt luxusní! 👌😃 Jen ho je nějak málo. 😉😂 Díky.
Přeji hezký víkend… 😊

Eva S.: Děkuji moc, jsem ráda, že recept nezklamal. :-K A vylepšení rozinkami naloženými v rumu je dobrý nápad. :yes:

Rychlý, vláčný, moc dobrý :-) Přidala jsem rozinky v rumu <3

Mňam. 😋 Vypadá luxusně, je vymazlený… 👌

:yes::yes::yes: také dávám rum ;-)<3:-K

Zkusím zítra, jdu na mecheche a musím tam něco vzít. Čokoládu dám více procentní a oříškový posyp se mi zamlouvá, když nechci moučník polévat. :yes: Cuketa v takovém moučníku není vůbec poznat, když se nastrouhá najemno a je hezky vláčný.

madlaf: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu. Jsem ráda, že recept nezklamal. Nám chlebíček taky chutnal, tak jsem se o recept podělila A opravdu je jednoduchý.:-K

vynikající!!! lehoučký vláčný chlebíček, místo mléka jsem dala rum a nádherně to zvedlo chuť a navíc je to tak jednoduché... díky za výborný recept :yes:

Nadja: Díky. :-K Tím, že se jen vše smíchá dohromady, tak myslím, že by recept šel upravit do dia verze.

:-K :yes::yes::yes: <3 chlebíček vypadá nadýchaně, určitě bude moc dobrý. Škoda, že ho nemůžu - potřebovala bych něco bez cukru.

Tématické fráze:
cuketový chlebíček, cuketový chlebíček s čokoládou

Suroviny:
mouka hladká, kakao, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda hořká, ořechy lískové, cuketa, vejce, olej, mléko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu