Mini "bagely"
Denně čerstvé pečivo můžete mít jen z pár surovin. Bagely jsou z jogurtového těsta, které je jemné a vláčné. Propracované těsto můžete stočit do různých tvarů, ideálně však z něj udělat válečky a ty stočit dokulata.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,30 g |
| Tuky | 6,00 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,32 g |
| Sacharidy | 143,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
Moje poznámka
Mini "bagely"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ZxD
Nejnovější recepty
Nakládané tvarůžky
Přidáno před 1 hodinou
Biskupský chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí játra po zbojnicku
Přidáno před 3 hodinami
Špagety s vepřovým mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Kmínová s mrkví, bramborem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Segedín se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 46 minutami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 2 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
AjkaS před 2 hodinami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 3 hodinami
Ořechová bábovka
Romanka67 před 5 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 6 hodinami
Chutné vafle
Jitka86 před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
Innamiya před 8 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka,
kypřící prášek,
sůl
Komentáře (4)
Bagel (z německého ein Bagel, také psáno Beigel, podle židovského bejgl či bajgl) je rohlíkový produkt z pšeničného těsta. Vyvinula ho židovská komunita v Krakově v Polsku v roce 1610. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či z žitné mouky.
Jde vlastně o židovskou variantu obvařanku, ještě tradičnějšího polského pečiva, které pochází rovněž z Krakova. Ještě bližší je Bagelu kyjevský, resp. ukrajinský bublik.