Rohlíková polévka se zeleninou
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro milovníky polévek je tento recept šikovnou variantou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,84 g |
Tuky | 39,88 g |
Vláknina | 7,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 686 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 78,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme. Mrkev, brambory a kedlubnu na menší kostičky. Bílou a tvrdší část lahůdkové cibulky na tenčí kolečka. Zelenou cibulovou nať nakrájíme a odložíme na později. Rohlíky nakrájíme na kousky.
Krok 2: Na rozehřátý olej dáme zesklovatět bílou část cibulky. Přidáme tvrdší část cibulky, nakrájenou zeleninu i rohlíky a zalijeme vývarem. Osolíme, lehce opepříme a slabým varem vaříme cca 15 minut do změknutí zeleniny.
Krok 3: Poté část obsahu hrnce vybereme děrovanou lžící a zbytek v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: Vložíme nazpět odebranou část, přidáme máslo a necháme přejít varem.
Krok 5: Na talíři posypeme odloženou pokrájenou natí.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Moje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 3 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 5 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 9 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 1 hodinou
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 3 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 5 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 5 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 6 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 7 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 9 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 10 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 11 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 11 hodinami
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule lahůdková,
mrkev,
kedlubna,
vývar masový,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
česnek
Komentáře (3)
V poslední době zahušťuji starším pečivem i čočkovou polévku.Nakrájené pečivo namočené zvlášť v hrnku s vývarem(uzený,vepřový)po rozmixování přidám k uvařenému základu