Filety z aljašské tresky na másle
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravit chutně tresku není vůbec těžké. Vhodně ji okořeňte a nechte chvilku odležet. Pak ji osmažte na kvalitním oleji spolu s kouskem másla. Z obyčejné ryby bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 271 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravit chutně tresku není vůbec těžké. Vhodně ji okořeňte a nechte chvilku odležet. Pak ji osmažte na kvalitním oleji spolu s kouskem másla. Z obyčejné ryby bude…
Cuketová sekaná je skvělá jak ještě teplá, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu…
Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, drobně pokrájenou cibuli a lučinu a důkladně promícháme. Rajčata a lahůdkovou cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.Paprikám…
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme do hladkého…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Do hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák…
Plněná zapečená rajčata jsou výborný nápad na zužitkování zbývajících surovin v chladničce. Vhodnou kombinací jednotlivých součástí se z rajčat stane delikatesa na…
Nejlépe večer umícháme směs na sekanou, v míse vidličkou rozmačkáme tvarůžky společně se smetanou.Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, pepř a nejlépe rukama důkladně…
Díky tlakovému hrnci připravíme z krůtích křídel a zeleniny výborné jídlo během chvíle. Křídla opečeme, pak podusíme v tlakovém hrnci spolu s cibulí, česnekem a…
Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku. Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Den předem z uvedených surovin vypracujeme těsto. Práci jsem zadala robotu, ale pak jsem ho ještě na podložce propracovala, až bylo lesklé a nelepilo. Uložila jsem ho do…
Díky tlakovému hrnci připravíme plátky šťavnatého vepřového masa mnohem rychleji. Podáváme je se směsí lahůdkové cibule a mrkve, dobře ochucenou šťávou a jako přílohu…
Není nad talíř horké polévky, která příjemně zasytí a zahřeje. Bezmasá varianta dršťkové polévky, kdy místo drštěk použijeme hlívou ústřičnou, vám zajisté přijde k chuti…
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Z vinné klobásy do misky vymačkáme vnitřek, přidáme vajíčko, nahrubo strouhaný sýr, pepř, popř. trochu soli, a nasekanou zelenou lahůdkovou cibulku. Přidáme na troše…
Nejlépe večer umícháme z uvedených surovin“masovou“směs. Vynecháme pouze lahůdkovou cibuli. Dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice. Poté přidáme nakrájenou…
Žampiony sloupneme, nožky nakrájíme na plátky a vnitřky kloboučků opatrně vydlabeme pomocí lžičky. Lahůdkovou cibulku nakrájíme a zvlášť oddělíme bílou a zelenou část.…
Do mísy dáme mleté maso, které osolíme(ne moc pokud použijeme nivu-je slaná dost), kyselé zelí pokrájíme, dáme gulášové koření, hořčici, nakrájený pórek, lahůdkovou…
Na suché pánvi orestujeme po obou stranách plátky slaniny a cibulový kroužek. Poté vše vyndáme na talířek a do pánve s tukem, který slanina pustila, položíme paprikový…
Připravíme si do misky marinádu ze smetany, sójové omáčky, solamylu, vajíčka, kečupu a prošleháme. Krůtí maso si nařežeme na menší kousky, nebo nudličky a dáme do…
Bramborové knedlíky patří mezi nejoblíbenější přílohy v české kuchyni. Skvěle doplňují omáčky, pečené maso i dušené zelí. Vyzkoušejte tyto, do kterých je navíc přidána…
Vepřovou plec omyjeme, vysušíme, osolíme a posypeme Country kořením.Do PH dáme nahrubo nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, nahrubo nakrájené papriky a rajčata,…
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat nakrájené cibule s čenekem. Poté přidáme mrkev a žampiony.Okořeníme pepřem, drceným kmínem a podlijeme vývarem, nebo vodou.…