Čokoládový dezert ze dvou surovin
Jen dvě suroviny stačí na přípravu výborného nepečeného dezertu. Povařená jablka rozmixujeme s rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou a čerstvým ovocem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 61,30 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme cca 10 minut do změknutí. Čokoládu rozpustíme (v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě).
Krok 2: Jablka i čokoládu vložíme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 3: Nádobu s rovným dnem nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem (i stěny) a nalijeme do ní připravenou směs. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Krok 4: Nakrájíme na dílky nebo kolečka. Podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dezert ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7RN
Moje poznámka
Čokoládový dezert ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7RN
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 3 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 3 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 59 minutami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 2 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 3 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 5 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 16 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 18 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 18 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 19 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 19 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 20 hodinami
Suroviny:
čokoláda,
jablko,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (13)
Vařil jsem ve mnoha francouzských restauracích, kde se preferovaly těžké recepty z dvaceti surovin...a pak se majitel divil, proč ještě nemá byť jednu michelinskou hvězdičku...
Složitej recept je sice krásný na oko, ale musí být udělanej bravurně. Jestli podnik nemá (a to neměl žádný) partu michelinských kuchařů, tak si to majitel může jít rovnou hodit. Tu hvězdičku zkrátka nedostane. Pokud...
Pokud ovšem nestaví na jídla jednoduchá. V jednoduchosti je krása...jak pravil nejakej strýček v antice...a vytesal iónskou hlavici z jednoho kusu mramoru... 😁.
Taky je to i princip "Okamovy břitvy" - nejjednouchší řešení je nejlepší řešení. A v postulátu pro Okamovou břitvu platí - nejlepší řešení je zpravidla první řešení.
Takže, jestli vás u plotny napadne něco, co už od pohledu vypadá jako blbost, neváhejte. Jděte do toho. Zkoušejte. Dělejte variace základních surovin. Nepřidávejte, jenom upravujte co už máte. A uvidíte, že výsledek bude nakonec stát za to.
Z vlastní zkušenosti - michelinským kuchařem se nestanete proto, že uděláte menu pro padesát lidí z tří tun surovin, za pomocí dvaceti kuchařů a padesáti pomocníků. Když to ale dokážete jenom z metráku, sám nebo jen s jedním nebo dvěma pomocníky, teprve tehdy si vás začnou všímat...
Na tuhle dobrotu mám už nějaký čas koupené dvě 85% čokolády,ale vždy mi jedna nějakým záhadným způsobem zmizí