Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché

Kysané zelí je zdravé a oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí se hodí k tučným masům, zabijačkovým specialitám a podobně.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

20. 3. 2012 14:03

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 323 kJ / 316 kcal
Bílkoviny9,28 g
Tuky16,02 g
Vláknina14,82 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy26,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dát sem recept na zelí, který je tu už mnohokrát, hlavně jako příloha k masu, ... mě přimělo to, že někteří lák ze zelí vylévají a ještě zelí proplachují vodou. Je to škoda, protože se ochudí o spoustu vitamínů a vůbec látek našemu tělu prospěšných.

Některé kysané zelí je ale tak kyselé, že ho bez slití láku vůbec nelze pozřít. Nemám ráda zelí moc kyselé a cukr tu kyselost nesrazí, i když ho tam nasypete hodně.

Lák, který mi zbyde, podle chuti naředím vodou a vypiji, takže ho ani kapka nepřijde nazmar.

--------------------------

Já měla dnes zelí s opečeným bramborem, nejprve uvařeným v mikrovlnce:

http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Nadja

14. 2. 2018 20:06

LucieVavrova: jsem ráda, že se Ti povedlo a že chutnalo. ;-)

LucieVavrova

13. 2. 2018 14:11

Zelíčko se mi povedlo :-) Zahustila jsem ho dle návodu nastrouhanou bramborou a paráda. :-K

Nadja

12. 11. 2016 15:10

voduska: také bych si pošmákla - kachnička, pěkně vypečená, k ní zelí a chlupaté knedlíky, ....., to je mňamka. Tak ať vám chutná.;-)

voduska

12. 11. 2016 13:07

zelíčko už se vaří dle vašeho raceptu....kachnička už je taky v troubě...tož dneska chlopek si pošmákne...děkuji za recept:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova

20. 3. 2012 19:18

Také tak dělám zelíčko,zahušťuji nastrouhanou bramborou a šťávu hned vypiju:-8o tu je u nás boj;-):-D
Na talíři je to červené zelí moc hezké:-p:yes::yes:

rebeka

20. 3. 2012 18:16

moc lákavé je to tvoje zelíčko..mňáám:-p:-p;-):yes::yes:

Pajaja

20. 3. 2012 15:58

Nadi, s chutí bych si dala. :yes: A jinak: taky moc nerozumím tomu, proč někdo zelí proplachuje, vždyť už pak snad ani nebude kyselé, ne? Já zelí vyklopím z pytlíku nebo ze sklenice celé do kastrolu a ještě trochu podleji vodou. Prostě ať se dusí ve vlastní šťávě! :-D A Tvoje zelíčko je moooc pěkný. :-K:yes:+

Jikotka

20. 3. 2012 15:57

Kupuji zelí v Albertu,je kyselé tak akorát a vždycky se těším jak si na láku pochutnám :-D:-D:-D Dělám zelí podobně jako ty a taky říkám že máš máš pravdu,že je lák škoda vylévat:-p:-p:yes:

spagetka

20. 3. 2012 14:06

Stejným způsobem dělám a máš pravdu, že škoda lák vylévat My ho vypijeme i jako šťávu. A zelí u nás také rádi samotné:-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kysané zelí recepty z něj jak uvařit kysané zelí vařené kysané zelí dušené zelí bílé kysané vařené kyselé zelí recept varene kysele zeli recept na vařené kyselé zelí vařené kysané zelí recept kysele zeli recept červené zelí kysané jak uvarit kysele zeli vařené zelí k masu kyselé zelí jako příloha červené zelí kysané recept kysané zelí jako příloha kysané zelí vařené moravské kysané zelí recepty kysané zelí recept recept kyselé bílé zelí kysané červené zelí

Suroviny: sádlo, slanina anglická, cibule, zelí kysané, voda, kmín celý, bobkový list, cukr, mouka polohrubá,

TopRecepty.cz

Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Prqn