Rychlá boloňská omáčka
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na lasagne nebo jiné těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
4 -6 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 140 kJ / 512 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,82 g |
| Tuky | 28,62 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 10,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, orestujeme, aby maso nebylo syrové, a promícháme.
Krok 3: Osolíme, opepříme a přidáme protlak, cukr, koření a prolisovaný česnek.
Krok 4: Promícháme a krátce povaříme.
Krok 5: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Moje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 19 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 40 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 44 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 44 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 1 hodinou
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
koření provensálské
Komentáře (3)