Rychlá boloňská omáčka
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na lasagne nebo jiné těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
4 -6 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 140 kJ / 512 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,82 g |
Tuky | 28,62 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 10,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, orestujeme, aby maso nebylo syrové, a promícháme.
Krok 3: Osolíme, opepříme a přidáme protlak, cukr, koření a prolisovaný česnek.
Krok 4: Promícháme a krátce povaříme.
Krok 5: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Moje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
koření provensálské
Komentáře (3)