Jemné švestkové knedlíky
Sladké knedlíky patří k oblíbeným tradičním pokrmům naší kuchyně. Můžeme je připravit z různých těst a náplní. V tomto receptu je základem bramborové těsto, do kterého zabalíme celou švestku i s peckou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 834 kJ / 2 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,96 g |
| Tuky | 45,66 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 459,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené vlažné brambory oloupeme a nastrouháme najemno na vál nebo pracovní desku. K bramborám přidáme ostatní suroviny a rukama zpracujeme v hladké těsto.
Krok 2: Z hotového těsta odtrháváme kousky, do kterých zabalujeme omyté, osušené švestky, včetně pecky.
Krok 3: Hotové knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 8-9 minut.
Krok 4: Uvařené knedlíky podáváme posypané mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné švestkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnvx
Moje poznámka
Jemné švestkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnvx
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 40 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
máslo,
mouka polohrubá,
švestky,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (2)