Jemné švestkové knedlíky
Sladké knedlíky patří k oblíbeným tradičním pokrmům naší kuchyně. Můžeme je připravit z různých těst a náplní. V tomto receptu je základem bramborové těsto, do kterého zabalíme celou švestku i s peckou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 834 kJ / 2 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,96 g |
| Tuky | 45,66 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 459,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené vlažné brambory oloupeme a nastrouháme najemno na vál nebo pracovní desku. K bramborám přidáme ostatní suroviny a rukama zpracujeme v hladké těsto.
Krok 2: Z hotového těsta odtrháváme kousky, do kterých zabalujeme omyté, osušené švestky, včetně pecky.
Krok 3: Hotové knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 8-9 minut.
Krok 4: Uvařené knedlíky podáváme posypané mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné švestkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnvx
Moje poznámka
Jemné švestkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnvx
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 16 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 4 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 7 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 7 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 8 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 8 hodinami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 10 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 10 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
máslo,
mouka polohrubá,
švestky,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (2)