Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Tuňáková pomazánka se těší veliké oblibě. Její příprava je velice snadná a chutná, poslouží tak jako rychlá večeře, nebo svačina. Bez výčitek si ji můžete dopřát i v redukčním jídelníčku, je totiž doslova plná bílkovin.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut. Poté je prudce zchladíme.
Krok 2: Vejce a cibuli oloupeme. Vejce rozpůlíme, žloutky dáme stranou a bílky a cibuli drobně nasekáme.
Krok 3: Do vyšší nádobky dáme Lučinu, máslo pokojové teploty, žloutky a cibuli a ručním elektrickým šlehačem ušleháme na 4 stupni.
Krok 4: Konzervu tuňáka slijeme a přidáme s nasekanými bílky k ušlehané směsi. Šlehač zapneme na 1 stupeň a párkrát lehce prošleháme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a stěrkou promícháme.
Krok 6: Podáváme na pečivu přizdobené zelenou petrželkou.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Moje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Nejnovější recepty
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 1 hodinou
Bylinkové pesto
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 2 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 2 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 2 hodinami
Carbonara špagety
Moanka před 2 hodinami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 2 hodinami
Jednohubky na párty
Moanka před 2 hodinami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 2 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
lučina,
máslo,
vejce,
cibule,
šťáva citronová,
sůl,
petrželka zelená
Komentáře (2)