Vídeňská roštěná s cibulkou
Minutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby maso uprostřed zůstálo růžové. Podávejte s opékanými bramborami nebo hranolkami.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky po stranách nakrojíme a rozklepeme. Z obou stran je osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme maso hořčicí a stejnou stranu obtiskneme do hladké mouky.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a vložíme roštěnky moučnou stranou dolů. Zprudka opékáme 3–4 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a necháme stranou.
Krok 3: Do pánve přilijeme trochu oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou restujeme do světle hněda. Zalijeme červeným vínem a necháme úplně vyvařit. Pak přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Krok 4: Do tohoto základu vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů, aby mouka šťávu zahustila. Povaříme 4 minuty a odstavíme. Roštěnky by měly zůstat uprostřed mírně růžové.
Krok 5: Cibuli nakrájíme na kolečka, která rozebereme na prstýnky. Ty obalíme v osolené mouce a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Zveřejněno 25. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňská roštěná s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWAJl
Moje poznámka
Vídeňská roštěná s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWAJl
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 4 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 6 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 8 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Suroviny:
roštěnec vysoký,
sůl,
hořčice dijonská,
mouka hladká,
olej,
cibule,
víno červené,
vývar masový,
cibule,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (1)