

Smažené halušky s povidly
Suroviny 4 porce
- 300 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 2 vejce
- sůl
- olej
- povidla
Postup přípravy receptu
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vložíme do mísy a trochu je rozmícháme.
Ohřejeme vodu, mírně osolíme a postupně střídavě s moukou přidáváme ke žloutkům. Můžeme šlehat el. šlehačem. Když se vytvoří hladké těsto (vzhledově jako kynuté), zapracujeme vařečkou sníh z bílků.
Lžící odebíráme těsto, vhazujeme do vyšší vrstvy horkého oleje (nebo do friťáku) a smažíme halušky. Nejlépe to jde, když si těsto dáme na olejem potřené prkénko a před každým "odkrojením" si lžíci namočíme do horkého oleje.
Ještě teplé halušky podáváme s povidly, která můžeme (ale nemusíme) naředit trochou rumu nebo lžící horké vody.
Pro milovníky extra sladkého můžeme ještě pocukrovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažené halušky s povidly
-
halušky byly výborné, jenom se po nich zaprášilo, výborné jsou nejen na sladko, ale i s kečupem a tvrdým sýrem. Chutnají jako langoše a jsou bezpracné
-
To bych mohla udělat dětem k večeři. Určitě uspěju.
-
Pridavam do oblubenych a vyskusam. Nieco podobne robia v jednej restike pri Piestanoch a velmi rada tam chodim, podavaju to posypane syrom, ale naposledy som to tam jedla s hubovou omackou a bolo to fajnove
. Takze uz sa tam nebudem zastavovat, ale urobim si to doma, asi aj dnes poobede. Dakujem za dobry napad.
-
Vypadá to žravě to musím zkusit.
-
tak moj muz by si pocukroval este na 2x....a davam do oblubenych
-
Toto musím ve friťáku vyzkoušet. Nasladko anebo i s kečupem a posypané sýrem jako třeba langoše
5.
-
Helo, to je vynikající nápad!
To musí být hooodně žravé!
-
Rychlé a věřím,že i dobré,uděluji bodík