Šišky v kabátku
Šťavnaté a dobře ochucené šišky z mletého masa pečeme zabalené do kabátku z listového těsta, který během pečení pěkně zezlátne. Jako přílohu ideálně podáváme svěží zeleninový salát.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vložíme mleté maso. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, sušený tymián, strouhaný sýr, sůl, pepř a směs rukama promícháme.
Krok 2: Předem namočíme silnější špejle, na které rukama napichujeme delší válečky vytvořené ze směsi.
Krok 3: Listové těsto vyválíme na tenký obdélník a ostrým nožem nakrájíme dlouhé proužky, široké asi 1,5 cm. Těstem ovineme maso na špejli, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a vše potřeme vejcem rozšlehaným se špetkou soli.
Krok 4: Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.
Krok 5: Maso v kabátku podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, který připravíme dle fantazie.
Zveřejněno 29. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šišky v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJO1
Moje poznámka
Šišky v kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJO1
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 14 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 19 minutami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 21 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 23 minutami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 2 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 3 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 6 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 6 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 14 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
hořčice dijonská,
vejce,
tymián sušený,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
těsto listové,
vejce
Komentáře (2)