Jednoduchá koprová omáčka

Omáčky Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Omáčky Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 5-6 porcí

300 ml hovězího vývaru
200 ml plnotučného mléka
100 ml smetany
máslo a hladká mouka na jíšku
cukr, sůl
ocet
kopr

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit. Potom ochutíme octem, solí a cukrem dle chuti a přilejeme dle konzistence mléko. Znovu dochutíme podle potřeby a zjemníme trochou smetany. Omáčku můžeme opět dochutit, vypneme plotnu a do hotové omáčky zamícháme nakrájený kopr.

  2. Koprovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem či bramborem, vajíčkem natvrdo nebo hovězím masem.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu Jednoduchá koprová omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.