Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 733 kJ / 4 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,80 g |
| Tuky | 359,27 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,34 g |
| Sacharidy | 268,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné misce smícháme hladkou a hrubou mouku společně s práškem do pečiva a špetkou soli.
Krok 2: V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a postupně zašleháváme olej a mascarpone.
Krok 3: Smícháme obě směsi a nakonec přidáme vanilkový cukr.
Krok 4: Promíchanou směs vlijeme do řádně vymazaných a vysypaných forem na bábovku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut.
Zveřejněno 18. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mascarpone bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYMzB
Moje poznámka
Mascarpone bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYMzB
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 1 hodinou
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 2 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 23 hodinami
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky
veronika_straka před 19 minutami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 48 minutami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 1 hodinou
Bílkový chlebíček
Jajav před 3 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 4 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 4 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 4 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 5 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 6 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mascarpone,
mouka hladká,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0