Mascarpone cake

Kanyla Kuchařka: Kanyla

dortová forma Moučníky , Nepečené a mražené 19 názorů

Suroviny

Korpus:
cca 180 g sušenek výrazné chuti (já použila pomerančové polomáčené s mléčnou čokoládou zn. McVitie´s)
menší hrstička mandlových lupínků
cca 80-100 g rozpuštěného másla
Náplň:
250 g mascarpone
250 g tvarohu (tučnost dle libosti)
150 g zakysané smetany (taktéž tučnost dle libosti)
1 rovná lžíce sypké želatiny (používám Dr.Oetker)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit (ručně nebo robotem), smíchat s mandlemi a máslem. Drobenku udusat do dortové formy vyložené peč.papírem a na 180°C péct 8 minut. (Pokud máte sušenky hodně tučné, stačí másla méně, pokud ale spíš sušší, másla se nebojte).

  2. Na náplň smíchat mascarpone, tvaroh a smetanu (ideálně vše pokojové teploty, pokud ne, pomůže tyčový mixér). Směs by měla být hladká.

  3. Dle návodu připravit želatinu a vmísit ji do hmoty. Želatiny je tam spíš symbolické množství, ale toto lehké zpevnění stačí! Nakonec náplň nalít do vychladlé formy a to celé nechat v lednici nejlépe 24 hodin (je to hezčí na řezu a korpus se příjemně proleží). Servírujeme např.s pomerančovou marmeládou (třeba i naředěnou nějakým dobrým alkoholem...)

Poznámka

Recept je skoro primitivní, ale chuť mascarpone je skvělá a pro mě lahodná sama o sobě. Do korpusu opravdu doporučuji chuťově výrazné sušenky (zázvor, Lotusky, Spekulatius apod.), aby měla smetanová náplň kontrastního souseda =)

Kdybych ho již vlastnila, přidala bych do náplně éterický pomerančový olej, na který se už dlouho chystám...snad tedy příště!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 275 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mascarpone cake

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    petulinaS: mám radost :-K

    Odpovědět

  • petulinaS petulinaS

    Výborný, děkuji :-K jen jsem přidala moučkový cukr :) jsme sladilové :-8

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Udělala jsem o víkendu. Fakt mňamka. My si daly navrch med. Mňam,mňam:-))

    Odpovědět

  • Jana Rie Jana Rie(neregistrovaný)

    Tak na tento výborný recept jsem udělala variaci. Korpus jsem pokladla ovocem (u větších, např. u broskví jsem plody zbavila slupky a nakrájela na kostičky) a pak zalila hmotou. V případě kyselejšího ovoce jsem náplň osladila vanilkovým cukrem. Tento recept se zařadil mezi mé oblíbené a jak jsem zjistila při druhém pokusu, šetřit na másle se opravdu nevyplatí.

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    LenkaD: Tak to mám velkou radost!!! :-K Co se týče másla, já už to ani nevážím, spíš přilívám od oka a až to je "ta" konzistence, přestanu. Záleží na sušenkách (Koka, Clubky nebo Lotusky opravdu nepotřebují moc, mají ho už v sobě ;-) )

    Odpovědět

  • LenkaD LenkaD

    Dělala jsem o víkendu a měl veliký úspěch :-p:yes:, másla bych dala ale příště míň, korpus byl dost tučný

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Takové dobroty a to mám jít spát:-? :yes:+

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásný a chutný moučníček:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadá moc dobře :-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásné, vše kompletně,foto,postup,surovinky,vše,ráda takové věcičky,ńamka:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+11:yes:Vypadá krásně:-K

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • sebena sebena

    Tak přesně tohle můžu:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: mascarpone mascarpone co to je jak použít mascarpone náplň z mascarpone co s mascarpone jak vypadá mascarpone na co použít mascarpone co z mascarpone krém z mascarpone a tvarohu napln s mascarpone maskarpone co je mascarpone jak použít maskarpone co je to mascarpone jak vypadá maskarpone mascarpone recepty susenky s mascarpone mascarpone a želatina mascarpone jak vypadá mascarpone tvaroh

Zapomněl/a jsem heslo