Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tropický chia pudink

Během zimních měsíců máme možnost i u nás sehnat exotické ovoce. Z takové sladké papáji pak můžeme za doprovodu banánu a citrusů připravit lahodný pohár. Ovocné pyré doplní jogurt s chia semínky a kombinace těchto chutí nás opravdu zanese na exotickou pláž.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve smícháme jogurty s medem a chia semínky. Necháme je nabobtnat a mezitím očistíme a připravíme ovoce. Krok 2: Papáju rozkrojíme, lžící odstraníme semínka a odkrojíme slupku. Krok 3: Asi 1/4 plodu necháme na ozdobu, zbytek nakrájíme na kostky a vložíme do mixéru. Přidáme banán, šťávu z pomeranče a limetky a rozmixujeme. Sladit nemusíme, ovoce je dost sladké. Krok 4: Do misek nebo skleniček dáváme nejdříve 2 lžíce ovocného pyré, pak do 2/3 naplníme připraveným jogurtem a doplníme pyré. Navrch poklademe na kousky nakrájenou papáju a posypeme strouhaným kokosem. Necháme vychladit.

TIP: Jak připravit domácí jogurt

Zveřejněno 7. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tropický chia pudink

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVGo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tropický chia pudink

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wVGo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jogurt bílý, med, semínka chia, papája, banán, pomeranče, limetka, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu