Tropické kuřátko

Daniella O. Kuchařka: Daniella O.

Doba přípravy: 5 hodin 4 porce Pomalý hrnec 33 názorů

Suroviny

8 spodních kuřecích stehýnek
200 ml kečupu
200 ml pomerančového džusu
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivoveho oleje
2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
1 lžíce worcesteru
1 lžička česnekové soli
1/2 lžičky pepře
solamyl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce naskládáme kuřecí stehýnka. Smícháme kečup, pomerančový džus, cukr, vinný ocet, petrželku, worcester, česnekovou sůl a pepř.

  2. Směsí přelijeme stehýnka a necháme dělat zhruba 5 hodin na stupen LOW.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej a uchováme na teplém místě.

  4. Omáčku podle potřeby zahustíme solamylem a maso vrátíme zpět. Stehýnka mají výbornou ostřejší chuť, ale kdo má rád hodně ostré, může zakápnout tabascem. Výborná příloha je rýže.

Poznámka

Tento recept pochází z kuchařky pro pomalý hrnec. Tato stehýnka lze připravit i v troubě, ale je nutné nechat je minimálně 2 dny ulezet v marinádě, jinak mají velmi rozdílnou chuť. Při dostatečném marinování jsou výborná i na gril. Jsou velmi křehká a šťavnatá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 376 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tropické kuřátko

  • spagetka spagetka

    Když už je to v kategorii Pomalý hrnec, tak tam jsou ty stupně dost zavádějící, protože když to bude někdo péci 5 hodin na 180°C, v troubě, no tak teda nevím:-O.... A jelikož autorka píše v komentáři, že to dělá na stupni LOW v PH a ne každý ty komentáře čte, asi by to vážně chtělo v receptu opravit, prostě místo stupňů napsat LOW. V troubě si to už přece jen každý lépe přizpůsobí, takhle je to dost zavádějící. U nás se přece stupně u pomaláčku neuváděj, jen LOW a HIGH nebo I. a II.stupeň. To fakt musí upravit autorka.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Daniella O.: A nebolo by lepšie, keby si to v recepte opravila ? Aby to bolo správne v °C?;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.(autor receptu)

    chocolate: dekuji za pozamku:-K, opravdu bylo puvodne uvedeno 180 stupnu F. Nebo kdo nerad prepocitava pomuze, ze delam na stupen low.:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Simona Skolakova: Simco, ale v postupu je opravdu 5 hodin na 180°C, coz je blbost. Jestli Daniella nemyslela misto stupnu Celsia Fahrenheita, coz je necelych 85°C. To by pak odpovidalo.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Janek: ano tento recept je pro pomalé vaření,používá se speciální hrnec - Pomalý hrnec,vlastním ho též a pokrmy z něj déle trvají,ale nemají chybu a pozor maso není v žádném případě rozvařené:-* Akorát si člověk musí zvyknout,že doba vaření je delší a tak se s tím musí počítat,ale v tom je to kouzlo a výsledek super:yes:

    Odpovědět

  • Janek Janek(neregistrovaný)

    V receptu se uvadi 5 hodin na 180C !?!?:-((8-(!

    Odpovědět

  • Máša Máša(neregistrovaná)

    Dobrý den, tak jsem zrovna dala do pomalého hrnce vařit svou první dávku, jsem na to hrozně zvědavá. Marináda je skutečně skvělá, tak doufám, že až se mi večer vrátí manžel z práce, tak se nebude stačit divit, co máme k večeři :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Danielko, potěšení je i na mé straně, bylo to velmi dobré:-p:-p
    Jsem ráda, že se ti fotografie líbí. :-K Tys udělala radost mně skvělým receptem a já na oplátku tobě obrázky...:-):-K
    No - není to tu skvělé...;-)?

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.(autor receptu)

    Elizko, tobe moc a moc dekuji za pridane fotografie.:-K:-K:-K Ty nejsi jenom skvela kucharka, ale i uzasna fotografka, lepsi fotky pod receptem jsem si nemohla prat...:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.(autor receptu)

    Ivanko, dekuji za vyzkouseni a bodik, snad to priste sedne i manzelovi...;-). Ten cerveny vinny ocet je pikantni, ale mene kysely nez normalni bily. Osobne mivam i dost sladky pomerancovy dzus. Neni prislazovany, jenom z hodne sladouckych pomerancu. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • marcik marcik

    ukládám a vyzkoušíme;-),bez pomalýho, ale to neva:-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Danielko, posílám ti poděkování za recept, obrázky a bodík. :-K Sice jsem "nepomalila";-), protože hrnec nemám, ale snad to nevadí. Chuťově je to výborné, jen jsem dala toho octa méně a použila šťávu z čerstvých pomerančů. Díky.:-)

    Odpovědět

  • Ivana63 Ivana63

    Danuško, je to výborné, jen manžel říkal, že to bylo dost kyselé, tak do příště dokoupím červený vinný ocet a dám ho míň. Já mám památeční příbory po babičce a tam jsou docela velké lžíce.:-/ Ale mě i synovi to moc chutnalo:-*. Recept jsem si dala do oblíbených a dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p;-) super recept:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana63 Ivana63

    Vše je v PH a už to začíná krásně vonět, ještě se chci zeptat, nemám červený vinný ocet, tak jsem smíchala 1lžíci bílého vinného s 1lžící aceto balsamico a česnek čerstvý, tak snad to nebude vadit.:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: pomalý hrnec recepty tropické kuřátko v pomalém hrnci recepty pro pomalý hrnec recepty pomalý hrnec výborné recepty z pomalého hrnce kuřecí stehýnka v pomalém hrnci tropické recepty zajímavý salát recept pomaly hrnec hodnoceni kuratko.cz hrnce online tropciké kuřátko maso zeman milevsko výborné kuřatko jak upravit jarní kuřátko baby kuratko v pomalém hrnci kuřátko z pomalého hrnce jarní kuřátko v pomalém hrnci stupěn low kuratko worcester