Banánové suflé
Nadýchané francouzské suflé je lehké jako obláček. Skvěle se v něm doplňuje chuť banánů a svěží limetky. Připravíme ho velmi snadno a rychle, je ale důležité dobře vyšlehat sníh z bílků.
Postup přípravy
Krok 1: Banány oloupeme, nakrájíme na menší kusy a spolu s limetkovou šťávou a žloutky rozmixujeme na kaši.
Krok 2: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do banánové směsi vmícháme cukr a nakonec i bílkový sníh.
Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C.
Krok 4: Zapékací misky vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a naplníme do dvou třetin touto hmotou. Zapékáme v troubě asi 15-20 minut.
Krok 5: Hotové banánové suflé pocukrujeme a ozdobíme kolečkem limetky.
Zveřejněno 25. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xWv7
Moje poznámka
Banánové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xWv7
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 22 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chleba bez hnětení
HejMira před 42 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 15 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 16 hodinami
Suroviny:
banán,
šťáva limetková,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
olej,
cukr moučkový,
Komentáře (2)