Brokolicové suflé
Suflé je tradiční francouzská specialita, oblíbená díky nadýchanosti, kterou ji dodává sníh z bílků. Suflé můžeme připravit i ve slané verzi, kdy jako základ použijeme bešamel a přidáme vařenou brokolici a sýr.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 561 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,20 g |
Tuky | 80,63 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 54,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brokolici vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 5 minut. Pak scedíme a necháme stranou.
Krok 2: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vzniklý bešamel ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krok 3: Brokolici nasekáme na kousky a vmícháme do bešamelu. Necháme mírně vychladnout. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Nejdříve přimícháme žloutky a najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vpracujeme do hmoty.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Zapékací misky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí asi do 2/3. Pečeme asi 20 minut a po upečení ihned podáváme.
Zveřejněno 9. 9. 2024 20:03
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzWm
Moje poznámka
Brokolicové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzWm
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
petrkozak79 před 1 hodinou
Luhačovický skřivan
Wikki před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ljenka před 4 hodinami
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 23 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 14. 10. 2024 20:45
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 14. 10. 2024 19:52
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka 14. 10. 2024 19:51
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr 14. 10. 2024 18:58
Česnečka
iveta.kroul 14. 10. 2024 18:53
Suroviny:
brokolice,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
vejce,
sýr gouda,
máslo,
strouhanka
Komentáře