Květák po polsku
Tento jednoduchý recept pochází z polské kuchyně. Stačí pár obyčejných surovin a během chvilky je proměníme v lahodné jídlo. Uvařený květák stačí posypat voňavou smaženou strouhankou, kousky vařených vajec a polít rozpuštěným máslem.
Postup přípravy
Krok 1: Květák očistíme a opláchneme. Rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
Krok 2: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 3: V pánvi rozpustíme polovinu másla a dozlatova na něm osmažíme strouhanku.
Krok 4: Uvařený květák rozdělíme na talíře a posypeme osmaženou strouhankou. Doplníme vejci a pokapeme zbylým máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XA3
Moje poznámka
Květák po polsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XA3
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 1 hodinou
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 8 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 8 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 9 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
máslo,
strouhanka,
sůl,
petrželka
Komentáře (2)