Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová směs na žampionech

Vepřová směs na žampionech, někdy označovaná také jako husitská, je směs s vepřového masa, jater, uzeniny a žampionů. Možná vám připomene jídlo ze školní jídelny, kde se směs podávala a stále ještě podává s rýží nebo těstovinami. V našem receptu je směs doplněna hranolkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Na oleji zpěníme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a maso na něm opečeme. Krok 3: Játra také nakrájíme a přidáme jej k masu. Krok 4: Párky pokrájíme na tenká kolečka a spolu s žampiony přidáme k masové směsi. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou. Krok 5: Když je maso měkké, dochutíme je solí a pepřem. Krok 6: Vlijeme několik lžic kečupu a lehce zaprášíme moukou. Poté alespoň 15 minut vaříme. Krok 7: Podáváme například s hranolky ozdobené syrovou cibulí.

Zveřejněno 22. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová směs na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zY7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová směs na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zY7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

😥Tak jsem byla přesvědčená, že si někdo uvědomí, jak je ten název hloupoučký a změní ho, ale bohužel .....

Dajda: Dobrý den, ano, název byl poněkud zvláštní. Upravila jsem ho, ale chci říct, že se tato směs ještě stále vyskytuje na jídelníčku školních jídelen s názvem Husitská, akorát tedy obsahuje čerstvé žampiony a neobsahuje kečup.

pavlina.simr: Fakt? Tak to těm dětem dělají zmatek v hlavě. Nedivme se pak tomu, že když se jich někdo veřejně zeptá, například televize, kdo byli husité, tak z nich vypadne nějaký totální nesmysl.😖

Díky za tu změnu názvu, mně, milovnici historie, ta husitská směs rvala oko.

No jo, kečup a párky, to měli husiti rádi! 😁

Dajda: dobrý název 😄že by v té době znali hranolky,kečup a párky????😄😄😄😄

Simona Skolakova: .. a hlavně si konzervovali žampiony! Konzervy vyráběli z plátové zbroje poražených křižáků. 😏

Suroviny:
maso vepřové, olej, cibule, játra hovězí, párky, žampióny, sůl, pepř mletý, kečup sladký, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu