Vepřové s žampiony a paprikou

kociska Kuchař: kociska

Doba přípravy: 60min Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

cca 800 g vepřového masa
1 plechovka krájené papriky ve sladkokyselém nálevu
2 plechovka krájených žampionů ve sladkokyselém nálevu
3 větší cibule
sůl
pepř (nejlépe barevný, čerstvý)
vývar
podravka
hladká mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda) a přihodíme maso.

  2. Orestujeme ze všech stran, zalijeme cca půl hrnkem vařící vody, přidáme pepř dle chuti, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut, dokud maso nebublá ve vlastní šťávě.

  3. Zalijeme asi litrem vývaru, přidáme jednu plechovku žampionů a je-li třeba, dochutíme podravkou.

  4. Vaříme tak 45 minut, maso by mělo být už měkké. Přidáme druhou plechovku žampionů a papriku. Podle potřeby zahustíme, nebo zahušťovat ani nemusíme, záleží na chuti. Jako příloha je vhodná rýže, brambory, či jen pečivo.

  5. TIP: místo papriky z konzervy můžeme použít čerstvé barevné sladké papriky, nebo kapii. Jídlo je pak svěžejší - nutné sníst hned, za dvě hodiny už papričky změknou. A kdo má rád pálivé, přihodí chilli papričku.

Poznámka

Velmi jednoduchý recept, dá se jíst jen s pečivem, nezahuštěné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové s žampiony a paprikou

  • kociska kociska(autorka receptu)

    maris: dekuji za inspiraci :)
    Iljusa: Jéje, fotka :-D No musím uznat, !velmi! povedená :-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Maris - nemůžu jinak než ti napsat, fotka pokrmu velmi:-! lákavá. Strašně se mi líbí, že i když probíhá soutěž s přidáváním fotek, tvé fotky (i Elizy, E. Hubové) mají stále perfektní úroveň - radost pohledět.
    Pokrm znám - posílám bodík

    Odpovědět

  • maris maris

    Použila jsem žampiony s lesnímí houbami půl na půl, kapie dodaly pikantnost - výsledek byl moc dobrý:yes::-p+

    Odpovědět

  • kociska kociska(autorka receptu)

    Ono to chce sníst ale pak rychle, jinak to stejně změkne :-D Přítel rád i ty kozervované, tak to střídám :) díky

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Podobně dělám, jen žampiony i papriky volím čerstvé, mám ráda křupavost, což z konzervy nedocílím...;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy ze žampionů pokrmy se žampiony vepřové na žampionech pokrmy z žampionů žampiony ve sladkokyselém nálevu vepřové na paprice a žampiony žampiony v plechovce vepřové se žampiony vepřové maso s žampiony vepřové nudličky maso recepty vepřové s žampiony a paprikou vepřové kostky se žampiony a paprikami vepřové na žampionech z konzervy omacka se žampiony a paprikou žampiony s paprikou recepty na gulaš s e žampiony gulas se zampiony v konzerve sladkokysele zampiony v receptech recepty se žampiony veprové nudlicky s paprikou a zampiony

Zapomněl/a jsem heslo