Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidloň KATY

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 187 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny66,20 g
Tuky67,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy33,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém: smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vyšlehanou šlehačku s jedním vanilkovým cukrem. Krok 2: V misce si rozmícháme povidla s trochou rumu. Krok 3: Pekáček (nebo peč. plech) vyložíme folií (nebo alobalem, ale z folie se to lépe vykrajuje :-))) a poklademe na dno sušenky. Krok 4: Lžící naneseme na několik míst krém, který opatrně rozetřeme na sušenky (sušenky mají tendenci se nadzvedávat, proto opatrně). Krok 5: Na krém pokládáme další "patro" sušenek, které jsme potřeli povidly. Sušenky pokládáme namazanou stranou (povidly) na krém. Krok 6: Poté opět naneseme krém, dále pokládáme opět sušenky (s povidly) a takto pokračujeme až do vyčerpání zásob. Krok 7: Měli bychom končit tak, aby nám nahoře zbyl krém. Krok 8: Ten posypeme kokosem a postrouháme čokoládou. Necháme v lednici odpočinou asi 5 hodin.

Zveřejněno 24. 10. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Moučník je velice rychlý, velmi chutný. Lze použít BEBE sušenky, ale Katy sušenky jsou větší (balením), levnější, chutné a především se nelámou, jako BEBE ;-)

Moučník jsem dělala do pekáčku od Hery (soutěž Hera), vyšlo mi 1 a čtvrt balení sušenek a toto množství krému ;-)

Inspirováno: mimibazar.cz uživatel Kamila H. (Kamek)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidloň KATY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROgR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidloň KATY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROgR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Irreno, je to uvedeno v receptu;-) Jednou jsem je chtěla zkusit a právě jsem chtěla nahradit BEBE suš., tak jsem si recept pořádně četla:-)
A i kdyby se lámaly, tak to přece nevadí, změknou vrstvením a potom je to fuk.

;-(Neznám tyhle sušenky, šlo by to i s BeBe sušenkami:-?:yes:

Tak tohle vypadá moc dobře,ale nevím jestli u nás v rodině dokáže někdo čekat 5 hod. Udělám to až nebudou doma.:-):-D:-))

no sotva jsem vlezla do receptů - hned si něco ukládám, tohle vypadá moooc dobře:-p:-p

zajímavé, rychlé :yes:

Iljuso, to je nádhera a fakt jednoduché. Fascinuje mne ta fotka:-O:yes:

Iljušo, pěknej povidloň, jen co je pravda a bodík už k tobě pospíchá:yes:

:yes:tak tohle vypadá suprově, ještě pro ty sušenky musím, jinak mám vše ...;-):-p

Tak takovéhle "pečení" mám ráda, to by se mi mohlo i povést...:-). Možná i krájení nebude koplikované - díky sušenkám. Moc hezké :yes:.

doopravdy rychlovka :yes:

Jednoduché a velmi dobré!:yes:2.

Tématické fráze:
povidloň, povidloň recept, recept na povidloň, recept povidlon, povidloň na plech, sušenky katy, katy sušenky, zákusek povidloň, moučník povidloň, recepty povidlon, řezy povidloň, recepty - povidloň, povidloň řezy recept, dort povidloň, recepty.cz povidloň, povidloň ze sušenek, povidloň z bebe sušenek, povidloň řez, povidloň zákusek recept, povidloň z be-be sušenek

Suroviny:
sušenky katy, tvaroh měkký, smetana zakysaná, rama cremefine, cukr vanilkový, povidla švestková, rum, kokos, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu