Řízečky z hlívy ústřičné

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Houby 7 názorů

Suroviny

mladé kloboučky hlívy
sůl
hladká nebo polohrubá mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
sýr a šunka
trochu hladké nebo polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Řízky můžeme připravit několika způsoby. Nejjednodušší je klobouky hlívy krátce namočit do vody nebo mléka, osolit a obalit v mouce, vejci a strouhance.

  2. Řízky budou kypřejší, když řezy hub potřeme tuhým sněhem ušlehaným z bílků, posypeme strouhankou a osmažíme v rozehřátém tuku.

  3. Do třetice varianta pro labužníky: ti nejprve nastrouhají nahrubo sýr a šunku (nebo šunkový salám), smíchají s vejcem a moukou na řidší těstíčko, směsí potřou klobouky, poté je obalí ve strouhance a smaží.

Poznámka

Recept není můj a ani nevím, kde jsem ho před léty objevila. Jen jsem si ho mírně upravila a je to moc dobré, nejlepší z mladých plodnic hlívy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízečky z hlívy ústřičné

  • magdalenka magdalenka

    MamlajdaD: :-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Magdalenka: Asi máš taky pravdu a původní autor receptu to určitě tak myslel.:-8 Ale já jsem to opravila. ;-) Dostala jsem záchvat smíchu po poznámce casina o olomouckých tvarůžcích, já jsem si totiž hned představila, jak sedím v restauraci nad jídelním lístkem a vidím tam napsné "Vídeňské řízky ze 45% Eidamu" :-D:-D:-D a to mně tedy dostalo, řáchala jsem se tady, ač sama v bytě, úplně nahlas. Já mám někdy náramnou představivost.;-):-8. Tak se zasměj se mnou:-8:-D:-K a moc tě zdravím!

    Odpovědět

  • hosta hosta

    MamlajdaD: <3:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pokial viem, viedensky rezen je rezen v trojobale, povodne telaci. Z toho moze byt vsetko v trojobale odvodene, asi....

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    hosta, casino: Recept mám už dlouho, udělala jsem v něm některé úpravy, ale název jsem ponechala původní. Ale protože se mi to taky nepozdávalo, dala jsem Vídeňské řízky do uvozovek. Ale dám na vás a název změním, to je maličkost. ;-) Dík za komentáře a zdravím!:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Zcela jistě to bude dobré, ale proč jsou tyhle houbové řízky pojmenovány zrovna "vídeňské" mi také nebylo jasné. Třeba kdyby se smažily na přepuštěném másle ..... :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Recept je nesporně mimořádný tím, že se jedná v podstatě o tři rcp v jednom:yes:
    (obvykle to mnohé autorky řeší spíše opačně, že :no:
    ***
    "Vídeňské řízky" z hlívy ústřičné
    Uvozovky jsou úúúžasná věc, leč nejsou samospasitelné ;-)
    Jsem "žádostiv" receptů např. na:
    "Vídeňské řízky" z olomouckých tvarůžků, či "Makronky" z lineckých koleček :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: hlíva ustřičná rcp řízečky z hlívy ústřičné hliva ustricna řízečky recept rizecky zhlivy hliva ústřičná řizečky houbové řízky z hlivy ustricne hlíva ústřičná recepty řízečky vídeňské řízečky