Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 514 kJ / 1 557 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,36 g |
| Tuky | 92,92 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 622 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 57,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme.
Krok 2: Připravíme si zapékací misku, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika a houbovým kořením.
Krok 3: Na brambory poklademe plátky filé, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika, houbovým kořením, zázvorem a poklademe houbami. Jako poslední vrstva budou opět plátky brambor, opět osolíme, opepříme a posypeme kořením adžika.
Krok 4: Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut na plný výkon, pak zalijeme smetanou s 2 rozšlehanými vejci a zapékáme dorůžova (každý dle typu trouby), já zapékal cca 35 minut.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ROz0
Moje poznámka
Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ROz0
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 53 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veka domácí na chlebíčky
lena1403 před 16 minutami
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 34 minutami
Langoše z Maďarska
nomia před 47 minutami
Buchta Rafaelo
Thebes před 56 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 1 hodinou
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 13 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 13 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 14 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 14 hodinami
Tématické fráze:
zapecene rybí filé recepty,
zapecene brambory s rybou,
filé na houbách,
filé zapečené,
rybí filé na houbách,
zapečené rybí filé,
zapečené rybí file recept,
zapekane rybi file,
zapečené rybí filé v alobalu,
zapékané brambory s rybou,
recept zapékané rybí filé,
zapečené filé v alobalu,
recept zapečená ryba s bramborama,
zapékané filé s bramborem,
zapečené filé s bramborama,
zapečené rybý filé,
recept zapecena ryba,
zapečené ryby,
rybí filé zapečené,
zapečená ryba
Suroviny:
filet rybí,
smetana ke šlehání,
brambory,
sůl,
pepř,
kmín celý,
zázvor mletý,
koření adžika,
koření houbová variace,
houby sušené,
vejce
Komentáře (36)
Šimone, díky za komentář a Vám všem za bodíky
Muj poslední nákup v kauflandu však dopadl trošku jinak, popletl jsem hlívu se steakovými žampiony, ale i ty byly moooc mňamozní
Normální a zdravá houba (jakákoli, nejen hlíva) po dušení apod nesmí být tvrdá, to je nesmysl, navíc kontroluj, jak píše Mirka!!! Vše jinak je na reklamaci!!Nesměj ji mít ve skladu půl roku (teď úmyslně přeháním
Jinak díky holky, vaše kometáře a bodíky moc potěšily