

Rybí filé na leču
Suroviny
- 100 - 150 g Rybí filé (na porci)
- sůl
- olej
- hladká mouka
- zeleninové lečo
- kečup nebo rajčatový protlak
- pepř (a jiné koření dle svých zvyklostí)
Postup přípravy receptu
Rybí filé osolíme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji v teflonové pánvičce.
Opatrně vyjmeme, výpek zaprášíme troškou mouky, osmahneme, přidáme trochu vody, lečo, trochu kečupu nebo protlaku, mícháme až nám směska zavaří.
Necháme zvolna provařit a přidáme opečené rybí filé, které necháme prohřát a dohotovit.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem místo protlaku kečup, jelikož lečo bylo kyselejší, filé jsem měla tenké, takže oběd byl rychle připravený. Koření jsem žádné nepřidávala, ale každý si může použít co má rád. Jako příloha byly šťouchané brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí filé na leču
-
Také s lečem dělávám
a za príma chuť +10bodík posílám
Takto upravená rybka už u nás dlouho nebyla,děkuji za připomenutí
musím brzo udělat
-
Holky děkuji
Evi, těší mě, že jsi vyzkoušela a moc děkuji za přidanou fotečku. Mám z ní radost
-
ukladám a vyskúšam
recept sa mi pozdáva
-
Maruško,rybka byla skvělá
fotečku a
+8
-
Já mám všeobecně ráda rybičky v tomatové omáčce, tak tohle je něco podobného, chutná to a hlavně je rychlá příprava. Jde dělat třeba jen s kečupem nebo protlakem, já mám raději kečup.
-
To musí být dobré a rychlé
v leču jsem file ještě nedělala, tak to musím Maruško vyzkoušet
+
-
Hned bych tě poprosila o malou porci pro mě....
-
Merylas, také filé přidávám podobně k udušené zelenině, i ten kečup přidávám (jen pro sebe), manžel má raději filé klasicky jen na másle, nebo smažené, ale s lečem mne to ještě nenapadlo. Dobrý nápad a dávám bodík
-
U nás tedy ryby moc nejdou,ale když to nějak zakamufluji,třeba do leča,tak se papá:)
-