Rybí filé na leču

Merylas Kuchař:

Ryby 10 názorů

514

Suroviny

100 - 150 g Rybí filé (na porci)
sůl
olej
hladká mouka
zeleninové lečo
kečup nebo rajčatový protlak
pepř (a jiné koření dle svých zvyklostí)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji v teflonové pánvičce.

  2. Opatrně vyjmeme, výpek zaprášíme troškou mouky, osmahneme, přidáme trochu vody, lečo, trochu kečupu nebo protlaku, mícháme až nám směska zavaří.

  3. Necháme zvolna provařit a přidáme opečené rybí filé, které necháme prohřát a dohotovit.

Poznámka

Použila jsem místo protlaku kečup, jelikož lečo bylo kyselejší, filé jsem měla tenké, takže oběd byl rychle připravený. Koření jsem žádné nepřidávala, ale každý si může použít co má rád. Jako příloha byly šťouchané brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filé na leču

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také s lečem dělávám:-p a za príma chuť +10bodík posílám:yes:Takto upravená rybka už u nás dlouho nebyla,děkuji za připomenutí;-)musím brzo udělat:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Holky děkuji:-K Evi, těší mě, že jsi vyzkoušela a moc děkuji za přidanou fotečku. Mám z ní radost:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    ukladám a vyskúšam:-precept sa mi pozdáva:-))

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Maruško,rybka byla skvělá:-p:-pfotečku a :yes:+8

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Já mám všeobecně ráda rybičky v tomatové omáčce, tak tohle je něco podobného, chutná to a hlavně je rychlá příprava. Jde dělat třeba jen s kečupem nebo protlakem, já mám raději kečup.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    To musí být dobré a rychlé:yes: v leču jsem file ještě nedělala, tak to musím Maruško vyzkoušet:yes::yes: +

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Hned bych tě poprosila o malou porci pro mě....:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Merylas, také filé přidávám podobně k udušené zelenině, i ten kečup přidávám (jen pro sebe), manžel má raději filé klasicky jen na másle, nebo smažené, ale s lečem mne to ještě nenapadlo. Dobrý nápad a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    U nás tedy ryby moc nejdou,ale když to nějak zakamufluji,třeba do leča,tak se papá:)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo