Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančová bábovka s pomerančovou polevou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 498 kJ /
5 138 kcal
Bílkoviny84,54 g
Tuky156,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy839,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mixéru dáme celá vejce a cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, šťávu z jednoho pomeranče, mléko, rum a olej. Krok 2: Vše promixujeme do hladkého těsta. Vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali herou a vysypali dětskou krupičkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 40 minut. Krok 3: Pomerančová poleva: Do kastrůlku dáme trochu vody a na něj položíme kovovou mísu, do které nasypeme 200 ml cukru moučky, přilijeme 2 lžičky teplé vody a šťávu z jednoho pomeranče. Krok 4: Mícháme na mírném ohni, dokud není poleva hladká. Pokud se nám zdá poleva řídká, dosypeme cukr.

Zveřejněno 27. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gQz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gQz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající

Waluci: Nic nemaž:-O;-) Muffiny máš nádherné :-* Děkuji za vyzkoušení i za fotku:-K Jsem ráda, že chutnalo:-)

Pekla jsem dle vašeho receptu o víkendu :) formu na bábovku nemám, tak sem z poloviční dávky naplnila muffiny. Krásně nám provoněly celý byt a byly výborné. Dávám bodík a fotečku, kdyby ste jí nechtěla, hned smažu.

No tak to bude dobrota. Mám tady citronovou bábovku, tak teď už ukládám Tvou pomerančovou. . . ;-):yes:+

recept vypadá moc zajívamě, bábovka zase trochu jinak. :yes: Určitě co nejdřív vyzkouším. :-p

Hezká bábovečka:-p

Hrníčkové recepty mám moc ráda, určitě vyzkouším.:yes::-p

ta ale bude voňavá;-) a máš krásnej talíř:yes:

úplně ji cítím a chutnám ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
pomerančová bábovka, poleva na bábovku, pomerančová bábovka z celého pomeranče, pomerančová buchta, pomerančová poleva na buchtu, pomerančová poleva-recept, bábovka s pomerančem, pomerančova hrnkova babovka, pomarancova babovka, pomerancova bábovka recept, bábovka z pomerančů, babovka pomerancova, bábovka s pomeranči, pomerančová bábovka s ricottou, babovka s polevou, recepty pomerančová bábovka, koláč s pomerancovou polevou, pomeranče recepty, pomerančová bábovka s čokoládou, bábovka v mixeru

Suroviny:
cukr, vejce, mouka polohrubá, olej, mléko, prášek do pečiva, pomeranče, rum, cukr moučkový, voda, šťáva pomerančová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu