Domácí kefír
Domácí kefír je velmi prospěšný pro ty, kteří bojují s laktózovou intolerancí. S menším množstvím laktózy než v mléce, si můžete užít výhody probiotik bez strachu z trávicích potíží. Kefír bude kyselejší, pokud ho necháte fermentovat déle.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kefír
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/19PP
Moje poznámka
Domácí kefír
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/19PP
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 1 hodinou
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 12 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kefír,
jak udělat kefír,
jak vyrobit kefír,
jak se dělá kefír,
kefír recept,
recept na kefír,
jak se dela domaci kefir,
rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem,
jak si udelat kefir,
jak si vyrobit kefír,
recepty z kefíru,
kefir recepty,
recept kefír,
acidofilní houba,
houbičky na kefír,
prirodni kefir,
kefírová houba,
co je kefir,
jak ochutit kefír,
recepty kefír
Suroviny:
mléko,
houba kefírová
Komentáře (16)
cathleen: mě se nezdá nějak zvlášť kyselý, ale určitě si každý může upravit množství podle své chuti