Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený cheesecake s borůvkami

Cheesecake patří mezi velmi oblíbené dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte tuto nepečenou verzi. Jemný krém ze smetany a tvarohu na křehkém sušenkovém korpusu je doplněný borůvkami a borůvkovou omáčkou. Dezert na horké letní dny je připravený během chvilky a všichni si na něm pochutnají

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

micatone

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba chlazení

30 min (30 min příprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 337 kJ /
4 622 kcal
Bílkoviny81,34 g
Tuky265,27 g
Vláknina13,86 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 398 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy440,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Měla by vzniknout hmota podobná drobence. Krok 2: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem. Na vyložení boků použijeme cukrářskou pásku nebo pruh pečicího papíru. Krok 3: Sušenkovou směs namačkáme do připravené formy a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o mleté lískové oříšky. Krok 4: Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Obvykle je potřeba ji nechat asi 10 minut nabobtnat v několika lžících vody. Krok 5: Smetanu ušleháme dotuha. Krok 6: V míse smícháme tvaroh (případně mascarpone) s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, a opatrně vmícháme šlehačku. Krok 7: 2-3 lžíce krému odebereme a rozmícháme s želatinou. Směs nalijeme ke zbytku krému a promícháme. Zabráníme tak vzniku hrudek. Krok 8: Tvarohový krém nalijeme na sušenkový korpus a hezky uhladíme. Formu přikryjeme alobalem a vložíme do lednice, kde necháme tuhnout alespoň 12 hodin. Krok 9: Formu rozevřeme a stáhneme cukrářskou pásku. Cheesecake ozdobíme borůvkami a nakrájíme na řezy. Krok 10: Každou porci můžeme před podáváním polít borůvkovou omáčkou. Tu připravíme ze 140 g borůvek, které rozmixujeme s 50 g třtinového cukru a 1 lžící citronové šťávy. Aby byla poleva hladká, můžeme ji propasírovat přes sítko.

TIP: Nepečené Bebe řezy

Zveřejněno 13. 3. 2017

Poznámka autorky micatone

Místo borůvkové polevy můžeme povrch cheesecaku potřít zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a citronovou šťávou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený cheesecake s borůvkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBKk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený cheesecake s borůvkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBKk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lahodný a svěží dortík, který se vždy podaří a všem chutná. Ovoce dávám podle toho, co zrovna máme. Doporučuji s mangem😋

Upravila jsem si korpus a udělala jej z klasických esíček, i vršek jsem si poupravila a udělala z mascarpone i tvarohu dohromady a musím říct, že se všichni jen olizovali :)

Želatina se přidává teplá nebo vychladlá? Děkuji.

recept se mi moc líbí ale postrádám jeden důležtý údaj a to průměr formy na toto množství sušenek - používají se formy 20 až 26 /co je doma/ a od toho se odvíjí množství sušenkového základů ale i krému

hadravovaa: Já jsem použila formu 23 cm...ale je to tak, jak píšete. Použijete tu, kterou máte doma a buď budete mít sušenkový základ včetně krému trošku nižší nebo naopak vyšší.

Zdravím,
rád bych se zeptal, v jaké podobě (prášek, již v tekuté podobě,..) se do krému přidává želatina.
Děkuji. :)

Anon: Želatinu přidáte až v tekuté podobě. Připravíte podle návodu na obalu. Můžete použít i plátkovou.

Marie Švarcová 19. 3. 2017 12:21
:yes::yes: vypadá nádherně a určitě skvěle chutná, máme nepečené rádi <3

Marie Švarcová : Zkuste, je moc dobrý...ale já mám ráda vlastně všechny cheesecaky:-)

Kolik těch sušenek,jinak to vypadá perfektně:-)

Vevera: Podle toho, které koupíte. V obchodech mají různé, v různých gramážích. Já vyzkoušela nové od Emco a to byste potřebovala dvoje (necelé). Někdo má rád nižší sušenkový základ, protože spolu s máslem je korpus opravdu sytý, takže vyzkoušejte:-)

Tématické fráze:
borůvkový cheesecake, nepečený tvarohový cheesecake, borůvkový cheesecake nepečený, nepečený borůvkový cheesecake, nepečený cheesecake recept, nepečený cheesecake, borůvkový cheesecake z mascarpone, mascarpone s borůvkami, nepečený cheesecake top recepty, nepečený cheesecake s tvarohem, nepečený cheesecake z mascarpone, boruvkovy cheesecake recept, cheesecake nepečený, nepečený cheesecake z tvarohu, tvarohový cheesecake nepečený, cheesecake borůvkový, borůvkový cheesecake s mascarpone, tvarohový cheesecake s borůvkami, recepty na nepečený cheesecake tvarohový, cheesecake recept

Suroviny:
sušenky, ořechy lískové mleté, máslo, tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, cukr moučkový, šťáva citronová, želatina, borůvky, borůvky, cukr třtinový, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu