Co dobrého připravit dětem? Nepečený cheesecake s čerstvým ovocem je to pravé
K létu patří jednoduché a rychlé moučníky, především ty nepečené milujeme kvůli jejich jednoduchosti a lahodné chuti. Ozdobit je můžeme po libosti čerstvým ovocem, to jim dodá kromě spousty vitamínů i krásný lákavý vzhled a ještě lepší chuť. V naší úvodní galerii fotografií můžete vidět ukázky této úžasné pochoutky. Posuďte sami.
Jak připravit nepečený cheesecake
Tato dobrota se připravuje obvykle do kulaté formy, ale pokud chcete připravit pouze menší množství nebo spěcháte, můžete ji nachystat "do skleničky". Receptů na cheesecake je jistě mnoho, my pro vás máme jeden, se kterým budete mít zaručeně úspěch.
- Na korpus potřebujete pouze 200 g máslových sušenek, 70 g másla a 3 lžíce rumu. Na krém si připravte 250 g tvarohu v kostce, 200 g smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 200 g bílé čokolády. Na ovocný přeliv ovoce, které máte k dispozici (lesní nebo zahradní směs) a 2–4 lžíce cukru. K tomu ještě malé množství Solamylu.
- A už se můžete pustit do "práce", ačkoliv příprava tohoto cheesecake je spíš zábava. Nejprve rozdrťte sušenky, s tím poradí další článek. Pak je propracujte s máslem a rumem.
- Hotovou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené dortové formy.
- Rozpusťte čokoládu a nechte ji částečně zchladnout, nesmí být horká.
- Vyšlehejte šlehačku, přidejte tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Vznikne hladký krém.
- Krém nalijte na sušenky a nechte do druhého dne vychladit.
- Pak už zbývá jen připravit ovocný přeliv z ovoce, které lehce zahustíte Solamylem. Chladným přelivem ozdobte cheesecake až při podávání jednotlivých porcí.
A abyste to měli ještě snazší, podívejte se nejprve na názorné video.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hříbky v kuchyni: Jedinečná chuť a vůně okouzlí v omáčkách i v hřejivých polévkách
7 nejlepších nepečených dezertů ke slavnostním příležitostem. Jak je připravit podle osvědčených receptů
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Komentáře