Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korpus - bábovka z mikrovlnky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 215 kJ /
3 159 kcal
Bílkoviny56,79 g
Tuky189,18 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 428 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy296,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků, z kterých ušleháme pevný sníh. Krok 2: Všechny suroviny smícháme, přidáme sníh a nalijeme do vymazané a vysypané nádoby, vhodné do mikrovlnky (ideální je silikonová forma na dort nebo bábovku jak velikostí, tak i proto, že se nevymazává). Formu použijte o dost větší, těsto hodně nabude. Krok 3: Troubu zapneme na nejvyšší výkon na 9 minut. Po vypnutí necháme 5 minut dojít.

Zveřejněno 14. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkDK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělal jsem dnes znovu a dostal pochvalu.
Děkuji za recept.

Zdenka: to jsem ráda;-), děkuju za zprávu:-)

Pekla jsem bábovku v mikrovlnce a použila jsem na to vymazanou porcelánovou mísu od cibulákového servisu ,protože jsem neměla jinou vhodné velikosti.Trnula jsem strachy ,jestli ji nezničím a vše dopadlo výborně, mísa to přežila a na bábovce jsme si moc pochutnali.

Jacob: děkuju za vyzkoušení;-):-)

Zdravím všechny...
tak jsem si našel tento recept a po přečtení jsem se okamžitě rozhodl ho vyzkoušet. Po uplynutí doby "pečení" je hotovo.
K mému překvapení perfektní výsledek. "Pečeno" v plastové míse vhodné do mikrovlnné trouby. Počkám až vychladne a jdu zdobit.
Přiložím fotografie :-) ;-)

teeeda, priznam se moc jsem tomu neverila, ale babovka je hotova zvladlo to i nasich 850W
Jestejsem zvedava jaka bude chutove, ted chladne :-)
kazdopadne +1:yes:

maripa: díky za vyzkoušení a jsem moc ráda, že se povedla;-):-)

renata: já jsem moc nepochopila, jestli Ti ztvrdla tato nebo podle jiného receptu, ale určitě je to tím, že jsi nedala olej;-)

Tak sem vyzkoušela v silikonové formě a super. Příště klidně přidám o 1/3 více ingrediencí a bude to mega bábovka :-D Jinak dala jsem jen 50 gr cukru a zbytek sladidla (tekuté z DM, je asi nejméně škodlivé na trhu). A je třeba vyklápět za studena! ;-)

holky vypada to krasne:-* ja jsem ted zkusila jednu buchtu podle jineho receptu..byla dobra i bez oleje,ktery jsem tam zapomnela dat..jen mi he zahadou,ze asi po 15minutach ztvrdla jak beton..zvlastni to jev ..nejdriv byla dobra jen trochu sucha,ale mekka a pak beton..vi nekdo duvod:-D:-?

no paráda:-O:yes::yes: a ty višně a krém:-O jenom jsem polkla:-p:-D:yes:
kdysi jsem nějaký moučník vlnila a dopadlo to nad očekávání dobře.. v tomto případě jsou silikonové formy príma;-):yes:

Karin, to je škoda. Doufám, že Tě to neodradí a příště uděláš bez kokosu;-):-). Díky za vyzkoušení:-K

Recept úžasný, výsledek po upečený nádherný. Pouze jsem do těsta přidala kokos a ten se spálil :(:( takže bohužel na vyhození ;-(

Taničko, promiň, že odepisuji až teď:-). Peče se odkryté a vajec se nemusíš vůbec bát, protože jsou v těstě, v mikrovlnce se nesmí dělat celá ve skořápce;-):-)

Tak to musim vyzkouset, vypada to uzasne jednoduse.. Jen se chci zeptat - zakryvate to testo nejak? Trosku se bojim tech vajec, ze to tam bude prskat a strikat??? Mam uplne novou mikrovlnku, nerada bych ji hned znicila:-/

Tématické fráze:
bábovka v mikrovlnce, babovka, bábovka do hrnku v mikrovlnce, recepty do mikrovlnky, bábovka recept, bábovka v mikrovlnce od hrušky, recepty z mikrovlnky, silikonová forma na bábovku, rychlá bábovka v mikrovlnce, recept na babovku v mikrovlnce, sklenena forma na babovku, recept na babovku, bábovka v silikonové formě recept, silikonová bábovka, babovka v hrnku v mikrovlnce, mikrovlnka recepty, recept bábovka, forma na bábovku do mikrovlnky, silikonová forma do mikrovlnky, recepty na babovku

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, olej, voda, vejce, prášek do pečiva, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu