Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie375 kJ /
90 kcal
Bílkoviny2,95 g
Tuky0,37 g
Vláknina9,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy16,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše krátce opečeme a kdo chce polévku hustší, vmíchá mouku a ještě krátce orestuje. Krok 2: Vše zalijeme vývarem a přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme do měkka cca 10-15 minut a občas promícháme. Krok 3: Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme chuť majoránkou. Na talíři můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 1. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqRJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqRJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Je vynikající a v naší rodině velice oblíbená. Vaříme ji často :-)

Dnes uvařeno, všem moc chutná ????????.

Janja: Jé tak to mně mrzí, ale já taky nemám vždy stejnou konzistenci. Čočka má více výrobců a každá je jiná. Některá si zanechá barvu, jiná je hned šedivá. Ale jsem ráda, že jste si poradila děkuji moc..:-K:-K

Máme rádi čočku. Proto jsem vyzkoušela i tuto polévku. Jenže....při uvedeném množství čočky se z polévky stala kaše. A tak jsem ji jednoduše zahustila do požadované konzistence, usmažila volská oka na slanině a na talíř přidala kyselou okurku a nakládané cibulky.. Byla to mňamka, i muž chválil :-)

Přesně takovou dělám, výhoda je, že je to rychlovka :yes:

Tématické fráze:
polévka z červené čočky s klobaskou, polévka s červenou čočkou a klobasou, polévka vka z červené čočky, červená čočka recept, polévka z červené čočky s s klobásou, polévka z červené čočky s klobásou

Suroviny:
čočka červená, klobása papriková, cibule, mrkev, celer, česnek, mouka hladká, římský kmín mletý, sádlo, pepř, sůl, majoránka, vývar

Přidat fotografie receptu