Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízové muffiny / koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 641 kJ /
3 499 kcal
Bílkoviny57,89 g
Tuky158,42 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 333 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy448,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mléko a máslem, za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a dobře vše společně promícháme. Do těsta nasypeme suché čisté bobule rybízu, který můžeme i barevně namíchat (červený, černý, bílý), vše opatrně promícháme, abychom bobule zbytečně nepomačkali a jen je těstem obalili. Krok 2: Těstem rovnoměrně naplníme máslem vymazané a moukou vysypané formičky ( 12-14 ks nebo plech na muffiny) do tří čtvrtin, posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, na cca 25 minut dorůžova. Vlažné vyndáme z košíčků nebo formiček. Krok 3: Místo muffinů můžeme stejným způsobem udělat i rychlý rybízový koláč. Těsto dáme do menšího pekáčku, který vymažeme máslem, vysypeme moukou, posypeme drobenkou (doporučuji do drobenky přidat půl vanilkového cukru) a pečeme taktéž dorůžova, v předehřáté troubě na 170 stupňů. Krok 4: Pokud nebudeme používat drobenku, muffiny či koláč můžeme před podáváním ještě pocukrovat. Záleží na kyselosti rybízu a naší chuti.

Zveřejněno 2. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízové muffiny / koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qpw5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízové muffiny / koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qpw5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rybízove kolacky, rybízový muffiny

Suroviny:
vejce, cukr vanilkový, cukr krupice, máslo, mléko, mouka hladká, prášek do pečiva, rybíz, drobenka,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu