

Polévka s fazolkovými lusky
Suroviny 6 - 8 porcí
- 400 g fazolových lusků
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- bujon (dávám Natur bujon)
- sůl
- pepř
- 1 kysaná smetana
- nasekaná petrželová nať
Postup přípravy receptu
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.
Přidáme fazolky, překrájené na menší kousky a na kostičky nakrájená rajčata, která jsme nejdříve slouply (na rajčatech uděláme nožem křížek a hodíme je na minutku do vařící vody, pak je zchladíme ve studené vodě a krásně se sloupnou).
Za občasného míchání necháme povařit, až jsou fazolky měkké a dochutím solí a pepřem.
Polévka nemá být moc zahuštěná. Do talíře přidávám lžičku kysané krémové smetany, ale pokud jí někdo nemusí, je dobrá i bez ní.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka s fazolkovými lusky
-
Bibinko,tento recept mám od dcery a ona si sama pěstuje fazolky a pak od ní dostávám na zimu zmrazené,jelikož je milujeme,tak proto jich je tam tolik,ale každý si jí může přizpůsobit podle své chuti a rajčata tam dají mírně navinulou chuť,což je pro tuto polévku specifické.Příště vyzkouším tu tvojí se zeleninou a pak dám vědět.Jinak všem moc děkuji.
-
Mašulo, taky jí dělám, ale nedávám rajče, ale brambory, květák, kedlubnu,mrkev, prostě zeleninu, co mám momentálně doma a méně, fazolek musí být dost, někdy přidám i kopr když jí dělám s kysanou smetanou. Dávám ti 3.bodíka, máme všechny polévky rádi
-
Mášo vítej
ať se ti tady s náma dobře vaří
Za príma polévečku+2
-
Moc děkuji,to potěší,ale na vás nemám.Často hledám na Top receptech inspiraci a pomůže mi to k uvaření nových báječných jídel.
-
Masula (Máša Kartasová) vítej na Topreceptech
. Za polévku bodík!!