Rybízový koláč

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

Suroviny

140 g moučkového cukru
140 g másla
5 žloutků
250 g polohrubé mouky
50 g ořechů
1/2 balíčku prášku do pečiva
Pěna:
100 g moučkového cukru
5 bílků
červený rybíz
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a pomleté orechy.

  2. Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme.

  3. 100 g práškového cukru zarovno zalejeme vodou a uvaríme sirup.

  4. Z bielkov ušľaháme tvrdý sneh a pomaly do neho zašľaháme horúci sirup.

  5. Bielkovú hmotu rozotrieme na koláč.

  6. Penu husto posypeme očistenými a umytými ríbezľami.
    Necháme niekoľko hodín odležať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 334 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízový koláč

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: Ve+mi pekne ďakujem za vyskúšanie koláča. ;-) Fotky sú krásne a použitie trstinového cukru je ok. Ešte raz ďakujem. ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    upečeno :) tím, že se do bílků zašlehá vařící sirup, tak se snad nemusíme bát salmonely. Část rybízu jsem zamíchala do sněhu. A došel mi bílý cukr, použila jsem tedy třtinový a proto není sníh krásně bílý. Sirup jsem vařila podle rady casina, který má uvedené i teploty :)

    https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4111&...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Romario:brzo už bude dočkáš se;-):yes:

    pěkný receptík:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Romario Romario

    nádherný koláč...:yes::-)škoda, že ještě není rybíz na zahrádce:-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tak tento moučníček musí být výborný, ale snih s rozvarem jsem ještě nezkoušela. Posílám bodík. :-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak krásný recept a mnou opět přehlédnutý!! Napravuji hned!!! Ten rybíz je:-*:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Bielková hmota sa už nezapeká. Tým, že je tam horúci sirup, nie je potrebné zapiecť.

    Odpovědět

  • kucharicka kucharicka

    mno každopádně s tím bílkem ještě zapéct.. pak to bude fajn

    Odpovědět

  • kucharicka kucharicka

    už mám uděané těsto, vypadá to mňamkovně, jsem na to zvědavá, sbíhají se mi všechny sliny:)

    Odpovědět

Tématické fráze: rybízový koláč rybízový koláč recept ribízový koláč rybízový koláč s bílkem rybízovýkoláč recept na rybízový koláč rybízový koláč recepty rybizove kolace recept rybizovy kolac ríbízové koláče rybiz kolac rybizovy koláč se sněhem rybírový koláč rybízový koláč s pěnou ry bízový koláč recepty rybízový koláč ribizovy moučník ribezlovy kolac ořezávátko na mrkev rybízovej koláč