Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 416 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny119,67 g
Tuky31,60 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 391 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy66,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou housku dle potřeby. Uděláme hmotu jako na karbanátky a naplníme připravené papriky. Krok 2: Do kastrolu dáme trochu oleje, zpěníme na něm do sklovita druhou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světle žlutou jíšku. Když je jíška hotová, přidáme rajský protlak, trošku ho osmahneme a ještě zaprášíme kávovou lžičkou sladké mleté papriky, rychle promícháme a hned zalijeme vodou nebo vývarem. Rozšleháme na hladkou omáčku, osolíme, můžeme i opepřit, malinko přisladíme a vložíme do toho naplněné papriky. Krok 3: Společně prováříme na mírném ohni asi 25-30 minut, papriky se musí uvnitř dobře provařit. Podle potřeby dochutíme solí nebo cukrem. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny i knedlíky, prostě co kdo rád.

Zveřejněno 8. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jj3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jj3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsme měli k obědu..přidávám foto:-K

Jana Pá: Já bez rýže,ale dávám navíc 1 vejce a česnek, 1 stroužek. Podle mé tchýně i trošku celerové natě do omáčky!

Eja57: Já to také dělám, rýži dávám suchou a ona se opravdu v těch paprikách uvaří a je to :yes:

A to já rád papriky plněné masem + rýže:yes::yes::yes:
Dokonce pozitivně hodnotím kuchtíka, když rýži použije a obyčejnou sekanou si nechá na jindy... ;-)
A protože si tu na nic nehraji, tak přiznávám, že když si chci v časovém presu pošmáknout, tak si na papriku s rajčudou a se "čtyřmi" skáknu do sprostého bufáče u nás na náměstí:-D
A vůbec mi nevadí, že omáčka je z protlaku a z mouky :-8
No, dost možná právě to je ta NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, že :-D:-D:-D

Eja57: Dík i za tento komentář. Také mám ráda v náplni trochu rýže, ale těch receptů s paprikami plnenými fáší s rýží je tu dost, a jak už jsem psala, najdou se lidé, kteří to nemusí a maji raději náplň bez rýže. ;-):-8 A tak je na každém, jakou náplň si kdo dá. Děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

Eja57: Dík za komentář, i když není určený přímo mně. Svůj způsob jsi moc pěkně popsala :yes:;-), moc se mi líbí. No vidíš, svůj způsob popsala magdalenka, tejaja i ty, každá máte trochu jiný postup a každý je správný. :-D:yes: to se mi fakt na vaření líbí. Díky a moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD: ono není rýže jako rýže - v plněných paprikách...vařenou já vůbec nedávám, ale tak na půl kila mletého maličkou hrstičku syrové rýže, důkladně rukama prohňácat...jen natáhne tuk a není tam skoro znát, zase nedávám vůbec strouhanku

tejaja (moderátorka): Děkuji za milý komentář! :-D Ono to s rajskou bude stejně, jako s jinými recepty - každá rodina preferuje ten svůj způsob. ;-) Můj muž, který tohle jídlo rád vařil, zase neměl rád v masové náplni rýží, i když jako přílohu k jiným jídlům rýží běžně jedl a třeba rizoto miloval. Tak jsem to v receptu dodržela, co kdyby to neměl v oblibě i někdo další. Mně fáš s rýží chutná, ale na to je tady receptů dost. ;-) Tak jako vždycky se ukazuje, že lidské chutě jsou různé a tak řeknu (spolu s Pitkinem) "vvvo ttom tto je!" :-D:-D:-D Ať si každý pochutná a uvaří podle svého jazýčku! :yes::-K Dík za komentář a zdravim! :-K:-K

casino: oni jsou fakt provokatér:yes: za mne PŘÍRODNÍ je v případě rajské nezahuštěná, čistá chuť rajčat...moje oblíbené - naplněné papriky ochucenou náplní ( dávám vždycky trochu! nevařené rýže, natáhne tuk z masa a spolehlivě se uvaří při přípravě), do pekáčku nejlépe z jenského skla těsně vedle sebe, zalít passatou rozmíchanou s trochou cukru demerara, solí a pepřem těsně nad úroveň paprik, přiklopit, do trouby na 170 st. cca 40 minut, občas zkontrolovat ev. podlít trochou horké vody...ve výsledku přiměřeně hustého rajčatového sosu ( knédl jako příloha ne, rýže, nebo pro mne jako úchyláka na brkaši právě ta brkaše...)

U nás sa varia papriky tiež rovno v omáčke, len tá omáčka je sladká. Keď sa varí na slabom plameni, stačí raz za čas pohnúť vareškou paprikami, nie je nutné omáčku veľmi miešať. ;-)

magdalenka: Děkuji za komentář.:-8 Víš, on to není můj recept, to je recept Imríška, Jednou jsem si ho napsala tak, jak to on dělal. Ale tvůj postup je moc šikovný, použiji ho! Díky a zdravím!:-K:-K

Ja najprv plnenu papriku uvarim v cistej zriedenej paradajkovej stave, az potom zasmazim. Z cisto praktickych dovodov-lepsie sa miesa omacka, ak v nej nie su papriky. Tie po uvareni zo stavy vyberiem.

casino: Zase mne pokoušíte ;-):-8 a zkoušíte. Je tím míněno, že omáčka není okořeněná jako klasická rajda, je v ní tedy méně koření a více té přírodní rajčatové chuti. Někdo to tak má rád, někdo zase na rajskou se vším tím kořením, které se běžně dává, nedá dopustit. :-O;-) No a to jsem chtěla rozlišit.;-) Zdravím!:-K:-K

"Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce"
No, a jak vypadá NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, he :-):-)

Suroviny:
paprika čerstvá červená, maso mleté míchané, vejce, cibule, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu