Krůtí guláš se smetanou

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

500 g krůtího masa
2 lžíce přepuštěného másla
nebo obyčejné a lžičku oleje
2 větší cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky sladké papriky
podle chuti pálivou papriku
1 lžíce hladké mouky
200 ml drůbežího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Přidáme česnek, obě papriky a lehce zaprášíme moukou, snížíme na 5. stupeň tepla za stálého míchání ještě chviličku opékáme.

  2. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a dusíme na mírném 3. stupni tepla cca 30-35 minut do změknutí. Podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, podle potřeby buď zredukujeme nebo naopak naředíme do potřebné hustoty vývarem, dochutíme solí a pepřem.

  3. Podáváme s hrnkovým bylinkovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu Krůtí guláš se smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.