Přírodní dušené kuře na paprice

Palecek Kuchař: Palecek

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

8 ks kuřecích vrchních špalíčků
5 ks bobkových listů
6 kuliček nového koření
1 lžíce grilovacího koření nebo vegety
1 lžička mletého pepře
3 lžičky sladké papriky
1 lžička mletý kmín
1 lžíce magi
1 cibule větší
3 lžíce oleje
1 lžíce tmavé hotové jíšky
Příloha:
rýže
ovocný kompot
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli krájenou na kostičky osmahneme na oleji do červena a hned podlijeme trochou vroucí vody. Poté vložíme maso a přidáme najednou všechno koření. Zamícháme a dolijeme vroucí vodu zároveň s masem a to udržujeme i během vaření. Pod pokličkou maso dusíme do měkka 45 minut a občas otáčíme.

  2. Měkké maso vyjmeme a šťávu propasírujeme přes síto. Do šťávy dáme lžíci tmavé jíšky a dáme ještě chvilku povařit i s masem.

  3. Uvaříme rýži.

Poznámka

Recept je u nás velice oblíbený a už je to 25 let, co nás můj otec s tímto receptem poprvé seznámil. Grilovací koření upřednostňuji, ale prostě dneska jsem ho v koření nenašel, a tak jsem ho nahradil vegetou. Nebýt té smažené cibulky tvrdil bych, že je to dietní jídlo. :-D Třeba to tak nevypadá, ale je to opravdu lehký a chutný oběd, tak doufám, že bude chutnat i vám. ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní dušené kuře na paprice

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuře na paprice dušené kuře dušené kuře s rýží kure s ryzi dušené kuřecí na paprice mleté maso přírodně dušené kuřecí dušené na paprice s rýži jak ztmavit kuře na paprice dusene kure na kmíně kuře dušené na kmíně kuře na přírodní

Zapomněl/a jsem heslo