Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,78 g |
| Tuky | 135,79 g |
| Vláknina | 8,26 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 349,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Moje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 13 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 15 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Vosí hnízda
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 6 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 9 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 9 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 10 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 11 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 11 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 12 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 13 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
džem,
poleva čokoládová
Komentáře (10)
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.