Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 072 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,18 g |
Tuky | 16,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 699 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 4,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na menší suchou pánvičku dáme dokola hrubě nastrouhaný sýr. Až sýr pustí tuk, vklepneme doprostřed vejce a osolíme žloutek. Kolem dokola natrháme asi 4 lístky bazalky. Smažíme pomalu.
Krok 2: Když se sýr začne rozpouštět, nahrneme ho na bílek a vytvoříme mističku. Doděláme tak, aby žloutek zůstal tekutý. Na hotové vejce nameleme čerstvý pepř, dáme kaviár a ozdobíme bazalkou. Podáváme s pečivem.
Zveřejněno 4. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce v sýrové misce s kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jp8l
Moje poznámka
Vejce v sýrové misce s kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jp8l
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 9 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 19 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno 22. 9. 2025 15:02:01
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno 22. 9. 2025 13:23:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 4 minutami
Kokosovo-kefírová buchta
kit731 před 1 hodinou
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
ajavkuchyni před 2 hodinami
Bábovka s povidly
Kratule před 2 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
DasaM před 4 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
miloslav.kafka před 4 hodinami
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)
Zazie před 5 hodinami
Rýžový nákyp se švestkami
Mira007 před 5 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LucieBicanova před 5 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Ivana41 před 5 hodinami
Suroviny:
sýr,
vejce,
kaviár,
pepř mletý,
sůl,
bazalka čerstvá
Komentáře (11)
No přeci na ledu, nééé
***
s PRAVÝM kaviárem jsem se potkal 2x
V japonské restauraci v Miláně - bylo ho tak asi 1 KL na uvítanou
U ruské posádky, když jsme se "družili"