Marinovaný vepřový špíz s uzeným na zelenině

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

600 g vepřového (já měla kotletu)
300 g uzené krkovice
4 cibule
4 kapie (2 červené a 2 žluté)
4 jarní cibulky i s natí
olej
sůl
pepř
Marináda:
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce hořčice dijonské
1 lžíčka červené papriky
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky 1,5 cm, uzené na ½ cm plátky, cibule a kapie na kolečka, jarní cibulku- bílou část na kolečka a zelenou na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Ingredience na marinádu dobře promícháme, vložíme maso a dáme do lednice na pár hodin (nejlépe do druhého dne) uležet.

  3. Po uležení maso, je-li potřeba, překrájíme na menší kostky a střídavě napichujeme na jehlu s kapií, uzeným, cibulí (necháme také na dno pekáče) a kousky zelené cibulky. Jen lehce osolíme a opepříme. (sůl i pepř jsme měli v marinádě)

  4. Do pekáče dáme olej, poklademe zbylou cibulí, kapií, jarní cibulkou, osolíme, opepříme, vložíme připravené jehly, trochu podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct.
    Pečeme 10 minut na 200 C° a pak stáhneme na 110 C°a pečeme dalších, asi 50 minut. Posledních 10 minut odkryjeme a pečeme na barvu. Není na škodu to hlídat, každá trouba peče jinak.

  5. Hotové dáme na talíř i s pečenou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou. Já volila máslové brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 512 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaný vepřový špíz s uzeným na zelenině

Tématické fráze: vepřový špíz vepřové špízy jak dlouho se peče špíz? špíz vepřový jak dlouho se peče špiz vepřový špíz recept recept vepřový špiz jak dlouho pect vepřové špízy jak dlouho se peče špízy nejlepsi marinovany spiz zeleninový špíz recept recepty vepřový špízy špízy uzená krkovice recepty vepřový špíz#utm_content=lista vepřový špíz se zeleninou spizi s kotlet

Zapomněl/a jsem heslo