Koblihy (cukrářské -Originální )

Makynhka Kuchařka: Makynhka

Doba přípravy: 2,5 hod 1 - 2,5Kg Moučníky , Smažené 17 názorů

Suroviny

1000 g mouky polohrubé
400 g mléka
1 kostka droždí
100 g cukru moučka
100 g másla
8 ks žloutků
2 lžičky soli
1 dcl rumu
3 lžíce oleje
pralinky
asi 1 l oleje na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, části cukru připravíme kvásek.

  2. Po jeho vykynutí kvásek nalijeme k prosáté mouce se solí a zbytkem cukru, přidáme žloutky, rum, olej a rozpuštěné máslo.

  3. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Z těsta (asi 40g) tvarujeme (pomocí skleničky, vykrajovátka popřípadné rozpláclé kuličky), do kterých se přidá jakákoliv hmota! Zbytek těsta necháme dále kynout, a smažíme v rozpáleném oleji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblihy (cukrářské -Originální )

  • petra petra(neregistrovaná)

    damy ja koblihy delam s klasickeho testa na buchty jen pridam par kapek rumu nebo ne a pecu je z naplni vykrojim dve kolecka na jedno jdam napln a druhym prikreju necham chvilku nakynout a sup do tepleho oleje tak jak nas ucili ve skole
    :-):-):-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Majdula: ;-):yes: Taky plním před smažením.

    Odpovědět

  • Majdula Majdula

    tak já se zastanu autora- taky plníme před smažením- už moje pra pra bába plnila před smažením, a úplně normální marmeládou, kterou si sama zavařila. Ale mi máme úspornější výrobu :-D Rozválíme vlkou placku, na polovinu NAZNAČÍME sklenicí budoucí koblihy, doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přehneme neoznačkovanou polovinou placky. Pak už jen podle kopečků marmelády vykrojíme sklenicí kolečka- vše je perfektně zalepeno, nic nevytéká,práce je rychlejší a méně piplavá.Koblihy kynou úplně normálně- všude kolem :-D Nechytejte autorku za slovo! :-*:-*:-*

    Odpovědět

  • m m(neregistrovaný)

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    clupmi-----Ano, máš pravdu. Moje maminka a i já, děláme koblihy tak, že vykrojím kolečko, na něj kopeček marmelády a další kopeček navrch. Kraje pomačkat k sobě. Různé plnění až po upečení, to už jsou novoty. Takže pravá kobliha, se plní před smažením.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Reolippy: Vážené dámy! Nemohu s vámi souhlasit, viděl jsem v životě dělat hodně koblih a do všech dávala babička vždy marmeládu do těsta a smažila i s náplní. K tomu se prodávala speciální marmeláda Brilant do syrových těst - na pečení s refraktometrickou sušinou 65 st. Rf. Napichování po upečení je moderní průmyslový způsob racionalizace práce se kterým já nechci mít nic společného. Zákon schválnosti totiž spolehlivě zajistí, že ta dírka je vždy na opačném konci než na kterém do ní kousnu a marmeláda skončí na košili. :-K

    Odpovědět

  • Reolippy Reolippy

    :-DGita:

    Odpovědět

  • Reolippy Reolippy

    Nechapu, proc do testa pridavat "jakoukoliv hmotu", kdyz opravdove cukrarske koblihy se smazi prazdne a az do hotovych se dava marmelada nebo nutela pomoci plniciho satku s dlouhym uzkym koncem nebo strikackou. Jen nechapu, kam to zbyle testo kyne . . .:no:

    Odpovědět

  • Jana Mašindová Jana Mašindová(neregistrovaný)

    Tak tento recept je neštěstí. Milá kuchařinko, nešlo by uvést pracovní postup pořádně?

    Jen díky paní Evě Hubové /jejím fotečkám/ si dokáži představit výsledek.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Zkuste si u Vašeho doktora "vyžebrat" injekční stříkačku se silným nástavcem nebo použijte cukrářský sáček s malou kovovou hubičkou

    Odpovědět

  • Gita Gita(neregistrovaná)

    Prosím dělějte koblihy podle úplně jiných receptů, toto je si nějaký "humor".

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Makynhka: No, ale ak by som nikdy šišky nepiekla a nevedel a, čo to je, tak skutočne neviem, čo je tou hmotou myslené a čo s tým. Prosím ťa, oprav to.:-//

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Markéto, už jsem se začala radovat, jak pěkně a srozumitelně umíš napsat postup na vypracování těsta, ale ta radost mi vydržela jen do vykynutí těsta.
    ;-( Zbytek textu po vynechání toho co je v závorkách, vypadá takto: "Z těsta tvarujeme, do kterým se přidá jakákoliv hmota!! zbytek těsta necháme dále kynout, a smažíme v rozpáleném oleji."
    :-? A proč nezpracujeme všechno těsto, ale zbytek necháváme dále kynout?

    Odpovědět

  • Makynhka Makynhka(autorka receptu)

    zizala:
    Jakoukoliv hmotu - může se tam dát , tvaroh, marmeládu, čokoládu, pralinky.. opravdu Vše .. :) Takžhe je to navedeno tak aby.. si každý zvolil Svojí příchuť.. :)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tvarohové koblihy recept bez vážení cukrářské koblihy plnění koblih jak se plní koblihy výroba koblih výroba koblihu vyroba koblihy plnění koblihů koblihy recept koblihy vykrajovátka na koblihy jak se plni na koblihy stříkačka na plnění koblih cukrarske koblihy recept koblihy bez marmelády vykrajovátko na koblihy jak plnit koblihy koblihy cukrářské plnění koblihy sýrové koblihy

Zapomněl/a jsem heslo