Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce na obláčku: Lehoučkou snídani z jedné ingredience zvládne i začátečník
Zdroj: Toprecepty

Vejce na obláčku, vejce v mracích, vejce v peřince - všechny tři názvy znamenají jedno vynikající snídaňové jídlo. Jeho příprava je velice jednoduchá a přitom rychlá, samotné pečení trvá kolem 10 minut.

Nejen velikonoční svátky jsou díky pokrmům z vajec oslavou jara a nového života. Žloutky na sněhovém lůžku, zapečené v troubě, připomínají mráčky, ve kterých se schovává sluníčko. Poradíme vám, jak připravit báječnou jarní snídani.

Jak připravit vejce na obláčku

Připravíme si potřebný počet vajec:

  • Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme od bílku žloutek, který vložíme do mističky tak, abychom ho neporušili.
  • Sníh vyšleháme se špetkou soli do tuha. Po ukončení šlehání do něj můžeme stěrkou přimíchat nasekanou pažitku nebo petrželku.
  • Na plech, vyložený pečicím papírem, tvoříme hromádky ze sněhu a v každé z nich lžicí vytvoříme důlek. Dáme péci na 3–5 minut na 180 °C.
  • Vyndáme plech z trouby, do každého důlku vložíme opatrně žloutek a dáme opět zapéct na 3–5 minut, dokud špičky sněhu nezezlátnou.
Pokrm podáváme s rozpečeným pečivem, posypaný pažitkou nebo jinými zelenými bylinkami. Do bílkového sněhu můžeme podle chuti vmíchat nadrobno pokrájenou šunku nebo nastrouhaný sýr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky